Denizli Haber - Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanması ardından lisans, önlisans ve ortaöğretim memur adayları 2. Yerleştirme başvuruları başladı. Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih ekranı açıldı. ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzu 2022/2 takip edilirken başvuruların nasıl, nereden yapılacağı ve branş ve kadro dağılımı da arama geçmişlerindeki yerini aldı. Peki, KPSS tercihleri nasıl yapılır, sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, KPSS tercih kılavuzu, tarihleri ve başvuruları hakkında merak edilenler…


KPSS tercih kılavuzu 2022 yayımlandı! Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından paylaşılmıştı. Sırada tercih kılavuzu ile birlikte başvuruların alınması süreci var. Ardından kamuda memur olmak isteyen adaylar sonuçlara göre görev yerlerine yerleştirilecek. Peki, Lisans, önlisans ve ortaöğretim KPSS tercihleri nasıl yapılır? İşte, 2022/2 KPSS tercih tarihleri, branş ve kadro dağılımı hakkında tüm detaylar…

2022/2 KPSS TERCİHLERİ BAŞLADI!

ÖSYM tarafından paylaşılan açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

KPSS TERCİH YAPMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

ÖSYM tarafından bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme tarihleri, branş ve kadro dağılımı şöyle:

KPSS 2022/2 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel tercih başvurusu yapılabilecek.

Editör: Tahir Aygün