Denizli Haber - Milyonlarca memur ve memur emeklisi için kritik hafta başladı. Gözler, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde yarın masaya sunacağı zam teklifine çevrildi. Memur-Sen, hükümetin teklifini kabul etmemesi durumunda 17 Ağustos'ta yeni bir teklif beklentisi içerisinde.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE KRİTİK AŞAMA

1 Ağustos’ta başlayan ve yaklaşık 4 milyon memuru, 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifiyle başlayan süreç, müzakere aşamasına geldi.

YARIN MASADA NE OLACAK?

Hükümetin, kamu görevlileri için yarın masaya koyacağı ilk zam teklifini merakla bekleniyor. Eğer Memur-Sen bu teklifi kabul etmezse, hükümetin 17 ve 22 Ağustos'ta yeniden masaya teklif getireceği biliniyor. Tarafların anlaşmaya varamaması halinde 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek.

MEMUR-SEN'İN ZAM TALEBİ

Yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'in 2024 ve 2025 yıllarına dair zam talepleri belli oldu. 2024 için 3'er aylık dönemlerde farklı yüzdeliklerle, 2025 için ise 6'şar aylık dönemlerle zam talep ediliyor.

Editör: Tahir Aygün