Denizli Haber - Türkiye’deki ekonomik şartları ve sürekli üzerinde oynanan eğitim sistemindeki bozuklukları göstererek “İYİ Parti iktidarında çocuklarımız eşit eğitim alacak. Hiçbir çocuk sınıfa karnı aç girmeyecek, tüm çocuklarımız sağlıklı ve ücretsiz olarak beslenme hakkına sahip olacak” diyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, seçmenlerle birlikte anne ve babalara seslendi. Şenel, “Çocuklarımızın sağlıklı bir hayat yaşayabilmelerini sağlamak devletin asli görevidir. Ekonomik zorluklar çocuklarımızın yetersiz beslenmesine neden oluyor ve bu durum ülkemizde milyonlarca çocuğun sağlığını, zihinsel ve sosyal gelişimini tehdit ediyor. Bu nedenle bu seçimde kullanılacak oylar çocuklarımızın ve hatta torunlarımızın geleceğini doğrudan etkileyecek” dedi.

RÜZGARGÜLÜ PROJESİ
Seçimlerde kullanılacak her bir oyun, bu kez büyük bir vebalinin olduğunu söyleyen Şenel, vatandaşlarla sohbetlerinde partisinin bu konuda yürüteceği politikaları anlatmaya çalışıyor. Çocuklara yaşatılan bu adaletsizlik için partisinin “Rüzgargülü Projesi” adında bir çalışmasının olduğunu ve bu projeden 15,1 milyon çocuğun yararlanmasının sağlanacağını dile getiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, proje ile çocukların eğitim kalitesinin artması, daha sağlıklı olmaları, yoksulluğun azalması ve istihdamın artırılmasının öngörüldüğünü söyledi.

HER 3 ÇOCUKTAN BİRİ YOKSUL ÇOCUK STATÜSÜNDE
İyi beslenmenin çocukların sağlığının, başarısının ve mutluluğunun ön şartı olduğuna vurgu yapan Şenel, çocukların özellikle küçük yaşlarda öğün atlamasının, sağlıksız beslenmesinin, yeterli besin alamamasının ilerleyen yıllarda

hem zihinsel hem bedensel gelişimlerini etkilediğini söyledi. Türkiye’de yaklaşık olarak okul öncesi eğitime kayıtlı 1,6 milyon, ilkokula kayıtlı 5,2 milyon, ortaokula kayıtlı 5,7 milyon ve liseye kayıtlı 5,6 milyon çocuk olduğunu dillendiren Şenel, “ Ne yazık ki TÜİK verilerine göre ülkemizde her üç çocuktan biri yoksul çocuk statüsünde bulunuyor” dedi. Şenel,  Türkiye’de yaşayan hiçbir çocuğun sağlığını, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmaması gerektiğinin altını çizerek, seçilmesi ve mecliste görev alması durumda bu konularla elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Editör: Tahir Aygün