Denizli Haber - 17 Ağustos 2023 tarihinde Gen Türkiye ve Habitat işbirliği ile Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), girişimcileri ve yatırımcıları buluşturan "Laodikeia Venture Days" adlı etkinliği başarıyla düzenledi. Bu özel etkinlikte, özenle seçilmiş 11 girişimci, Türkiye'nin önde gelen yatırım fonları ve melek yatırımcılarından yatırım alma fırsatı bulmak için sunumlarını gerçekleştirdi. Denizli'de ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliğe, Türkiye'nin önde gelen yatırım fonlarından 212 Ventures'tan Başar Yenidünya, Keiretsu Forum Türkiye'den Duygu Eren, Arya Women'dan Münteha Adalı, Startupfon'dan Nazlı Siyok, Şirket Ortağım'dan Sadık Köseoğlu ve Fidelis Ventures'dan Canberk Mersin gibi isimler katıldı. Katılan fon temsilcileri, sunumları dinledikten ve girişimleri gözlemledikten sonra oldukça etkilendiklerini ifade ettiler.

3-31DSC_0586 1

Habitat Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Gen Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Hazır, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, Denizli'nin girişimci ruhu ve risk alma isteği ile öne çıktığını vurguladı. Anadolu'daki diğer illerden ayrılarak girişimcilik ekosistemine öncülük eden Denizli'nin, gelecekte büyük teknolojik yatırımlar alacağına inandığını dile getirdi.

2-44

DEGİAD Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen, Laodikeia Venture Days etkinliği ile Denizli'deki teknoloji odaklı şirketlerin ihracat, üretim ve istihdam alanlarında büyümelerini hedeflediklerini belirtti. Etkinlikle birlikte Denizli'nin Türkiye ve uluslararası yatırım camiasında tekrar dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Katılan girişimciler ise etkinliğin kendilerine sunum yapma ve şirketlerini tanıtma konusunda büyük deneyim kazandırdığını ve ilgiden memnun kaldıklarını ifade ederek DEGİAD Yönetim Kurulu'na, üyelere ve Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi'ne teşekkürlerini iletti.

1[1]

DEGİAD Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi, Denizli'nin tekstil, mermer, kablo, demir çelik gibi geleneksel sektörlerinin yanı sıra yeni teknolojik ve katma değerli sektörlerinin de büyümesini desteklemek amacıyla Laodikeia Venture Days gibi etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. 2022'de Türkiye'deki ilk Gen Campus'unun açılışıyla dikkat çeken DEGİAD, 2023'te gerçekleştirdiği bu etkinliklerle yatırımcılar ve girişimciler için cazip bir platform olmaya devam ediyor.

Editör: Tahir Aygün