Denizli Haber - İklim krizinin yıkıcı etkileriyle mücadele etmek ve sürdürülebilir yaşam inşa edebilmek için gençlerin farkındalığının sağlanması, bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesinin amaçlandığı Liseler Arası İklim Değişikliği Gençlik Çalıştayı’na DOSTEK Koleji hocalarından Serhan Demir, öğrenciler Kerem Yadık, Mustafa Mert Belger, Kasım Uskutoğlu katılmıştır.

Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı kapsamında, liseler arası iklim değişikliği çalıştayına katılan DOSTEK Koleji, bu konu ile ilgili konferansın ardından oluşturulan takımlarda:

- İklim ve çocuk hakları

- İklim eğitiminin önemi

- Beşeri kaynaklı küresel iklim değişimi ve gençliğin bu durumu önleme rolü

- Küresel ısınma ve kuraklık

- Biyoçeşitlilik kaybı

- Türkiye’de alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi konularında problem durum ve çözüm önerilerini raporlaştırarak sunmuşlardır.

İklim değişikliğiyle mücadele hedeflerinin başarılmasında eğitimin kilit bir öneme sahip olduğunu vurgulayan DOSTEK Müdürü Saadettin Dumlu; “Küresel iklim değişikliği günümüzde çözüm bekleyen en önemli sorunlardan biridir. Küresel iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarından (eko sistem değişikliği, göç, sağlık, v.b. gibi) uzun vadede genç kuşaklar etkilenecektir. Gençlerin bu konuda bilgilendirilmesi, eğitilmesi, sorunu çözmeye yönelik oluşturulan günümüz politikalarının içine entegre edilmesi ve gençlerin soruna kendi bakış açısından çözüm bulmaya yönelik politikalar üretmelerinin teşvik edilmeleri kaçınılmazdır. Öğrencilerimizi iklim değişikliğinin getireceği sorunlara karşı hazırlıklı, sorumluluklarını bilen ve bu sorunlara yenilikçi çözümler üreten bireyler olarak yetiştirmek en önemli hedeflerimizdir."  

Editör: Tahir Aygün