PAÜ’de Mentorluk Programı başladı PAÜ’de Mentorluk Programı başladı

Denizli haber - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, matematik dersinin müfredatında yapılan değişikliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen konuya açıklık getiren Tekin, matematik dersinin kalkıp kalkmayacağı sorusuna yanıt verdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN'DEN AÇIKLAMA

Matematik dersinin müfredatından bazı konuların çıkarılacağına dair çıkan haberler hakkında konuşan Bakan Tekin, bu sürecin uzman kişiler tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Yaklaşık 2 bin kişinin bu süreçte görev aldığını ve bunların yüzde 40'ının akademisyenlerden oluştuğunu ifade eden Tekin, işin bilimsel ve uygulamalı boyutunun bir arada değerlendirildiğini vurguladı.

Özellikle öğrencilerin düzeylerinin göz önünde bulundurulduğunu ve zorunlu eğitim çağında verilmesi gereken bilgilerin belirlenmesinin önemine işaret eden Bakan Tekin, matematik dersinde yapılacak seyreltmelerin ne olduğu hakkında kesin bilgi veremese de, konuyla ilgili komisyonların aylardır çalıştığını ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayıyla uygun müfredatın belirleneceğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasının tamamı:

"Matematik müfredatından bazı konuların çıktığı" yönündeki haberler de Tekin'e soruldu. Tekin, "Bunların hepsini, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40'ı akademisyen. Gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Bunlar, buna göre değerlendiriliyor. Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak, çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak."

Editör: Tahir Aygün