LGS Tercih Sonuçları Açıklandı LGS Tercih Sonuçları Açıklandı

Denizli Haber - Kulisler hareketlendi. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde aynı anda başlatılacak olan etkinlik haftasına dikkat çekti. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde uygulanacak dönem sonu etkinlik haftası için faaliyet planı düzenlendi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem sonunda uygulanan etkinlik haftası bu dönem içinde geçerli olacak.

Öğrenciler karne haftasında artık ders işlemeyi bırakacak. Derslerin yerine Bakanlık tarafından belirlenmiş ve okulun mevcut koşulları doğrultusunda tasarlanan etkinlikler yapılacak. Öğrenciler yaz tatili öncesi son bir haftayı daha çok etkinliklerle geçirmiş olacak. Öğrenciler için planlanan etkinlik takviminde sportif faaliyetlere, görsel ya da bilimsel etkinliklere yer verildi.

Etkinlik Haftasında Yoklama Alınacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya alınan etkinlik haftası kapsamında öğrenciler ders işlemeyecek. Öğretmenlerin ders işlemeyecek olması devamsızlık kuralına esnetmeyecek. Öğrencilerin etkinlik haftası boyunca yoklama saati uygulaması kesintisiz şekilde sürdürülecek.

Editör: Tahir Aygün