Denizli Haber -  MEB'den flaş açıklama geldi. Ara tatil ve bayram tatili bekleyen öğrencilere bir müjde daha verildi. Öğrenciler ara tatil ile birlikte 3 tatili aynı anda yaşayacak. Tatil süresi de uzadı. Milli Eğitim Bakanlığı, bugün 81 il Valiliğine bir yazı göndererek 3 tatil kararının aynı anda uygulanmasını istedi. Peki Nisan ayı ara tatil ne zaman yapılacak? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Ara tatil kaç gün sürecek? 2023 MEB tatil takvimi ve detaylar haberimizde…

Şubat ayında Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi ve hemen ardından Mart ayında yurdun birçok bölgesinde kar yağışının etkili olması ile sık sık okullara tatil kararı verilmişti. Nisan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca öğrenci Şimdi de ara tatil tarihini beklemeye başladı. Üstelik MEB'den öğrencilere 3 tatil müjdesi bir arada geldi. Peki, Nisan ara tatil ne zaman ve kaç gün sürecek? Bayram tatili kaç gün olacak? MEB ara tatil tarihleri ve tatil takvimi haberimizde…

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MEB'den son dakika nisan ayı ara tatil açıklaması geldi. Geçtiğimiz haftalarda başlayan Ramazan ayı ile birlikte bir yandan Ramazan Bayramı'nı bekleyen öğrenciler bir yandan da Nisan ayının ara tatilinin ne zaman olacağını merak ediyordu. MEB öğrencilere 3 tatil müjdesini bir arada verdi. Ara tatil Bayram tatili verip 23 Nisan tatili birleşiyor. Nisan ayında yapılacak olan tatil süresi de Böylece uzamış oldu. Öğrenciler tatiller tarihlerinin birleşmesiyle biraz üzülse de ara tatil süresinin uzaması mutlu etti.

NİSAN AYI ARA TATİLİ 9 GÜN OLDU

MEB'den yapılan Açıklama ile birlikte nisan ayı ara tatili süresi uzadı. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında ara tatil takviminde değişiklik olup olmayacağı merak ediliyordu ancak Milli Eğitim Bakanlığı herhangi bir değişiklik yapmadı. 2022 2023 eğitim öğretim yılı tatil takvimi yılbaşında açıklandığı gibi uygulanacak. Bu durumda da ara tatil tarihi Ramazan Bayramı öncesine geliyor.

MEB tatil takvimine göre ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri 17-20 Nisan tarihleri arasında ara tatil yapacak. Ancak Diyanet takvimine göre Ramazan Bayramı'nın 1. gününün 21 Nisan tarihine denk gelmesi ile beraber ara tatil tarihi de uzamış oldu. 21 Nisan'da 3 gün bayram tatili olacak ve öğrenciler aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da Ramazan Bayramı'nın 3. günü Kutlayacak.

Yani 3 tatilin birleşmesiyle birlikte okulların açılması da uzayacak. Normal şartlarda 17 Nisan'da sona ermesi beklenen ara tatil Ramazan bayramı ve 23 Nisan tatilinin de eklenmesi ile beraber 24 Nisan pazartesi gününe kadar devam edecek. Öğrenciler 24 Nisan Pazartesi günü yeniden okul sıralarına dönerken 9 günlük tatil yapmış olacak.

Editör: Tahir Aygün