Denizli Haber -  Gönüllü bir ekiple kurulan Merkezefendi Gençlik ve Spor Akademisi meyvelerini toplamaya başladı. Polislik, Beden Eğitimi, Askeri Okullar, Bekçilik ve Gümrük Muhafaza Memurluğu gibi meslek dallarını içeren özel yetenek sınavlarına hazırlanan gençler için bir sezon geride kaldı.

AKADEMİDE HEM TYT, HEM YETENEK SINAVLARINA ÜCRETSİZ HAZIRLANDILAR

Merkezefendi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen akademide 10 aylık süre zarfında gruplar halinde haftanın her günü çalışmalar yapıldı. Ücretsiz spor akademisi çalışmalarında kursiyerler, hem TYT kurslarına hem de uzman antrenörler eşliğinde yetenek sınavlarına hazırlandı. Kursun koordinatörü Antrenör Hüseyin Kaplan, bir yıla yakın sürede yaptıkları çalışmalarda 460 gencin kurslara katıldığını, sınavlara giren 216 gençten 117’sinin mesleklerine ilk adımı attığını söyledi.

PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTULAR

Gençlerin ev ve işyerlerinin ardından ikinci adresleri olan Merkezefendi Gençlik Spor Akademisinde sezon sonu pilav günü etkinliği yapıldı. Atatürk Yüzme Havuzu bahçesinde yapılan etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman da katılarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Doğru, planlı, azimli ve çok çalışmanın başarıyı da beraberinde getirdiği dile getirilen konuşmalar sonunda kurumların yeni dönemde de desteklerini sürdürecekleri belirtildi.

Çalışmalar dışında sosyal olarak da birçok aktivitenin içinde olduklarını kaydeden gençler, bu imkanların oluşmasını sağlayan başta antrenörleri olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. Son sınavlarda başarılı olan kursiyerlere protokol tarafından başarı belgeleri takdim edildi. Program günün anısına hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

Editör: Tahir Aygün