Denizli Haber - GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, Aydın, Muğla ve Denizli'de düzenlenen basın toplantılarında federasyonun faaliyetlerini, iş dünyasının sorunlarını ve görüşlerini paylaştıklarını belirtti. Bu toplantılarda, değerli basın mensuplarının kendi sektörlerini ve sorunlarını anlatmalarını rica ettiklerini ifade eden Mersin, toplumun nabzını tutan ve kamuoyunu bilgilendirme gibi kutsal bir görevi yürüten basının sorunlarını iş dünyası olarak dile getirmeye karar verdiklerini vurguladı.

Son yıllarda özellikle Anadolu basınının zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Mersin, yerel basının kendi şehrinde önemli bir görev üstlendiğini hatırlattı. Ulusal basında Anadolu kentlerinin haberlerinin yetersiz şekilde yer almasının demokratik toplumlar için önemli bir hak kaybı olduğunu belirtti. Yerel basının gücünü kaybetmesinin sosyal yaşam için de önemli bir eksiklik oluşturacağını vurguladı.

Basın mensuplarının karşılaştığı maliyet artışlarına da değinen Mersin, yüksek uydu kiraları, artan kağıt ve baskı maliyetleri, reklam gelirlerindeki ve aboneliklerdeki düşüşler nedeniyle basın mensuplarının zor zamanlar geçirdiğini ifade etti. İş insanlarının özellikle yerel basına reklam ve abonelik konularında destek olması gerektiğini vurguladı.

Tefenlili’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı Tefenlili’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Kamuoyunda 'Dezenformasyon Yasası' olarak bilinen 7418 sayılı Basın Kanunu ve bazı kanunlarda yapılan değişikliklerin 18 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girmesinin yoğun tartışmalara neden olduğunu ifade eden Mersin, gerçek gazetecilerin ifade özgürlüklerinin korunması gerektiğini vurguladı. Basın mensuplarının toplumu bilgilendirme görevlerini yerine getirirken cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Editör: Tahir Aygün