Denizli Haber - Meteoroloji, Denizli için yeni hava tahmin raporunu yayınlarken bugün ve hafta boyu sağanak yağış ve sıcaklık uyarısında bulundu. İşte 5 günlük hava durumu detayları… Haftanın ikinci iş gününe 14 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Denizli genelinde sabah saatlerinde çok bulutlu gökyüzüyle birlikte şehir merkezi dışındaki bazı bölgelerdeki yer yer sağanak yağış geçişleriyle birlikte gün doğumu yaşandı. Sıcaklık en yüksek 22 derece olurken öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış etkili olması bekleniyor.   Denizli’de yağışların kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.  

HAFTA SONUNA KADAR YAĞIŞ

 Meteoroloji tarafından hazırlanan yeni raporda için bölgesel olarak etkili olan sağanak yağış geçişleri hafta sonuna kadar yüzünü göstermeye devam edecek. Haftanın üçüncü iş gününde (YARIN) yapılan tahminlere göre, sabah saatlerinde termometreler 13 derece olarak ölçülürken gün içerisinde gökgürültülü sağanak yağışla birlikte termometreler 26 derece seviyelerinde ölçülecek.

Haftanın dördüncü iş gününde (PERŞEMBE) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 14 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde çok bulutlu gökyüzüyle birlikte gökgürültülü sağanak yağış yüzünü gösterirken termometreler en yüksek 28 dereceyi gösterecek.

Haftanın son iş gününde (CUMA) sabah saatlerinde termometreler 16 derece olarak ölçülürken gün içerisinde ise çok bulutlu gökyüzü ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleriyle birlikte 28 derece olarak ölçülüyor.

Hafta sonunun ilk gününde ise (CUMARTESİ) sabah saatlerinde 14 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının yanı sıra çok bulutlu gökyüzü ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleriyle birlikte termometreler en yüksek 28 dereceyi gösterecek.

Editör: Tahir Aygün