Denizli Haber - Denizli’de hava durumu nasıl? Meteoroloji Denizli için 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü hava tahmin raporunu yayınladı. Şehir genelinde gün boyu yüksek sıcaklık etkili olurken öğle saatlerinden itibaren termometreler 41-42 derecelere kadar tırmanıyor. Denizli Valiliği, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle güneş çarpması riskinden dolayı günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. İşte Denizli için 5 günlük hava durumu detayları… Haftanın üçüncü iş gününe 25 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Denizli genelinde sıcaklık 42 dereceye kadar çıkıyor. 42 derece seviyelerinde ölçülen termometrelerin yanı sıra açık ve bol güneşli gökyüzüyle birlikte kavurucu sıcaklık Denizli genelinde hakim oluyor.

DENİZLİ VALİLİĞİ UYARDI

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Denizli il merkezimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları 35-43 derece aralığındadır. Sıcak hava dalgası nedeniyle güneş çarpması riskinden dolayı kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.  

SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞ OLACAK

Meteoroloji tarafından 5 günlük hava tahmin raporuna göre Denizli genelinde termometreler bugün 40 derecenin üzerine çıkarak rekor kırarken Cumadan itibaren ise hava sıcaklığında düşüşler yaşanacak. Haftanın dördüncü iş gününde (YARIN) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 26 derece seviyelerinde seyredecek. Gün içerisinde sıcaklık 42 derece seviyelerine kadar tırmanırken güneşli bir gökyüzü şehre hakim olacak.  Haftanın son iş gününde (CUMA) sabah saatlerinde 17 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının yanı sıra açık ve bol güneşli gökyüzüyle birlikte sıcaklığın en yüksek 35 derece olması bekleniyor. Hafta sonunun ilk gününde ise (CUMARTESİ) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 20 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde ise açık ve bol güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 37 derece seviyelerine tırmanacak. Hafta sonunun son gününde (PAZAR) yapılan tahminlere göre, sabah saatlerinde termometreler 22 derece olarak ölçülürken gün içerisinde açık ve bol güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 37 derecelere kadar yükseliyor.

Editör: Tahir Aygün