Denizli Haber - Vatandaşlarla buluşmalarında sürekli olarak eğitim, sağlık ve zorlaşan ekonomik koşullar konusunda dert dinleyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, mevcut sağlık sisteminin 21. yüzyıl Türkiyesi’ne yakışmadığını belirtip, “Bu ülke kanser teşhisi konulan bir hastaya 26 Ocak 2024 tarihi için ultrason sırası verildiğine şahit oldu” dedi.

WhatsApp Image 2023-04-24 at 08.00.28

Seçim çalışmaları kapsamından ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, mevcut sağlık sistemini eleştirdi. Fırsatını buldukça seçmene partisinin bu konudaki politikasını anlatmaya çalışan Şenel, özellikle hastanelerdeki randevu sorununa değiniyor. Sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunların araştırılması konusunda kısa bir süre önce partisinin TBMM Başkanlığı’na önerge verdiğini hatırlatan ancak bu önergenin hükümet ortaklarının oylarıyla reddedildiğini anlatan Şenel, “Sağlık sistemi, tüm kesimden herkesin şikayet ettiği bir kurum haline dönüştü” dedi.

WhatsApp Image 2023-04-24 at 08.00.28 (1)

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİLE ŞİKAYETÇİ
Vatandaşlarla buluşmalarında vakti elverdiğince sağlık sisteminde yaşanan aksaklıkları anlatmaya çalışan, “Hükümet ortakları sağlık sisteminden sürekli övgüyle bahsediyor ama vatandaş bunun tam aksini düşünüyor” diyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, sistemdeki sorunların daha randevu aşamasında başladığını belirtti. Zar zor randevu alıp gittikleri hastanelerde insanların verilen hizmetten şikayetçi olduklarının da altını çizen Şenel, mevcut sağlık sisteminden sadece vatandaşlar değil, sistemin içinde bulunan tüm sağlık çalışanlarının bile şikayetçi olduğunu söyledi.

WhatsApp Image 2023-04-24 at 08.00.29 (1)

ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR.

Hastanelerden randevu alabilmek için insanların gece yarılarında bilgisayar başına geçtiklerini anlatan Şenel, “Sağlık sistemindeki bozukluk ve vatandaşlara yaşatılan zorluklar ülkemize yakışmıyor. Güç bela randevu alabilenler ise günlerce, haftalarca ve hatta aylarca beklemek zorunda bırakılıyor. Sistem hasta olanın, sırası gelene kadar hastalığının ilerlemesine neden oluyor. Bu sorunlar çözülmediği takdirde, mevcut sistem sağlık sorununu daha da artırarak çoğaltacaktır. İYİ Parti’nin konusunda uzman kurmaylarının sorunun çözümüne yönelik aralıksız devam eden çalışmaları var” dedi.

VATANDAŞA ADETA “PARAN VARSA ÖZEL HASTANEYE GİT” DENİYOR
Sağlık sistemi konusunda sürekli geçmişin hatırlatıldığı ve “Eskiden kuyruklar vardı” denildiğini belirten İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, her şeyin ortada ve sorunların tek çözüm yolunun iktidar değişiminde olduğunu kaydetti. Şenel, “Evet eskiden kuyruklar vardı. Ama günümüzde o kuyruklara önce evlerimizde, sonra randevu gününde hastanelerde tekrar geçiyoruz. Bu ülke kanser teşhisi konulan bir hastaya 26 Ocak 2024 tarihi için ultrason sırası verildiğine şahit oldu. Yaşatılan zorluklarla adete vatandaşa ‘Paran varsa özel hastaneye git’ deniyor” diye konuştu.

İYİ PARTİ VERİMLİ İŞLEYEN BİR SİSTEM KURACAK
İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, partisinin sağlık politikalarını da anlatmaya çalıştığı ziyaretlerinde iktidara geldiklerinde hasta ve sağlık çalışanlarının hakları, aile hekimliğinin güçlendirilmesi, insan ve kamu yararı önceliği, israf ve kaynakların yanlış kullanımının giderilmesi ve buna benzer sistemdeki birçok sorun hakkındaki ana başlıklarda hazırlıklarının olduğunun altını çizdi.

Editör: Tahir Aygün