Denizli Haber - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çal İlçe Kongresi’ne katılan İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a, Bektaşi inancına sahip bir vatandaş tarafından Zülfikar Kılıcı hediye edildi. Zafer Şahin isimli vatandaş kılıcı Belediye Başkanı Fethi Akcan ile birlikte takdim etti. 2024 yerel seçimler için startı Çal’dan verdiklerini söyleyen Yılmaz, “Genel başkanımız ‘Cemevi’de, Cami’de bizimdir’ diyerek duruşumuzu, görüşümüzü belirtmiştir” derken, Akcan ise “Yeni yüzyıl Türk milliyetçilerinin yüzyılı olacaktır, buna inanıyoruz” dedi.

 Baklan, Bekilli ve Çal’ın MHP  ilçe kongreleri bugün yapıldı. Baklan’da İsmail Yapsu, Bekilli’de Gürhan Şenkaya, Çal’da ise, Ali Çiftçi yeniden başkan seçilerek güven tazelediler.  İlçe kongrelerine İl yönetimi ile Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanı Özgür Solak’ta katıldı.

MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Nikah Salonu’nda yapılan ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, “Bugün itibariyle 2024 yerel seçimlerinin startını Çal’dan veriyoruz. Hayırlı-uğurlu olsun. MHP’li başkanların yönettiği Çal ve Buldan’da halka nasıl hizmet edildiğini görüyoruz. Buralarda hizmet kalitesi daha da artacaktır” dedi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Türk milliyetçileri bu ülkenin birleştirici gücüdür. Parti geleneğimiz de budur. Önümüzdeki yüz yıl Türk milliyetçilerinin yüz yılı olacaktır. Türk milliyetçileri mutlaka iktidar olacaktır.  Biz, Çal’da Çal halkını aile olarak görüyoruz. Biz de bu ailenin bireyleriyiz. Amacım; Bir dönem daha Büyük Çal Ailesi’ne hizmet edebilmek” diye konuştu.

BEŞTAŞİ VATANDAŞ DUYGULANDI

Çal’ın Çal Çakırlar mahallesinde oturan Zafer Şahin isimli vatandaş, MHP İl Başkanı Yılmaz’a, Belediye Başkanı Fethi Akcan ile birlikte Zülfikar Kılıcı hediye etti. Bektaşi dedesinin torunu olduğunu söyleyen Şahin, “Bizleri kucaklayan, değer veren, bizimle aynı kandan, aynı candan olan, dertlerimizle dertlenen MHP’ye teşekkür ediyorum” dedi. Zafer Şahin, kılıcı verirken duygulu anlar yaşadı.

Zülfikar kılıcını alan Yılmaz, “Terörist olmadığı sürece, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyan herkes kardeşimizdir. Bu kılıcı ömrümün sonuna katar saklayacağım” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün