Denizli Haber - Milli Eğitim Bakanlığı’nca tüm öğretim kademelerindeki derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında askıya çıkarıldı. Müfredat taslağına askı süresince 67 bin 284 görüş iletildi, taslak 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi. Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve öneriler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca titizlikle değerlendirilecek. Tüm bu aşamaların ardından son şekline ulaşacak olan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak. Denizli Laiklik Platformu üyeleri Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Grup adına basın açıklamasını Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu okudu.

Whatsapp Image 2024 05 20 At 14.53.17 (1)

“REDDEDİYORUZ”

“Laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz” diyen Odabaşıoğlu, “Gerici ve çağdışı bir eğitim modelini ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adıyla ve tamamen bir oldu-bitti ile topluma adeta dayatmıştır. Bu model, kamuoyuna tartışma, değerlendirme, eleştirme fırsatı verilmeden, eğitim ve bilim çevrelerinin, uzman ve toplum kesimlerinin görüş ve önerileri alınmadan uygulamaya geçilmiştir. Bu model, akıl ve bilimden, laiklik ve cumhuriyet değerlerinden, çağdaş dünyanın gereklilik ve gereksinimlerinden uzak bir modeldir. Demokrasinin, temel insan hak ve özgürlüklerinin, öncelikle de bireylerin insan haklarının güvencesi olan laiklik ilkesi hiçbir şekilde zedelenmemelidir. Son çeyrek yüzyılda eğitimden sağlığa, bilimden hukuka kadar birçok alanda laiklik ilkesinin zedelenmesine yol açan birtakım açıklama ve uygulamalarının artmasını endişeyle karşılamaktayız. Bu alanlarda laiklik ilkesinin göz ardı edilmesi, akıl ve bilimden uzaklaşılmasına yol açmakta ve bizi hızla çağdaş bir toplum olmaktan koparmaktadır. Devletimizin kurum ve kuruluşları laiklik ilkesine bağlı kalmalı, buna aykırılık teşkil edecek tutum ve söylemlerde bulunmamalı ve Anayasamıza uygun davranılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 26-07-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 26-07-2024

YÜRÜYÜŞE DAVET

22 Mayıs 2024 Çarşamba günü eylem düzenleyeceklerini belirten Odabaşıoğlu; “Saat 18.30'da Valilik önünden başlayıp Çınar’da son bulan ‘Laikliği Savunuyoruz, Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz’ yürüyüşümüze tüm halkımızı davet ediyoruz. Bizler, tüm toplumu ikna eden gerekçelere sahip açık ve sağlam bir hazırlık sürecinden geçmiş; geniş ve şeffaf bir toplumsal katılım sağlanarak ve pilot uygulama ile denenerek yapılacak bir eğitim ve öğretim programı istiyoruz. Bu isteklerimizi karşılamayan ve çağın gereklerine uymayan laik ve bilimsel eğitimi göz ardı eden Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Taslağı’nı kabul etmiyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün