Denizli Haber - Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Hadi Beni İkna Et' sloganı ile düzenlenen liseler arası münazara yarışmasının finali gerçekleşti. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen final yarışmasına Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan münazara yarışmasının “Bir ülkenin kalkınması için eğitim mi önemlidir, paramı mı?” final konusunda Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sarayköy Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi.

Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Bir ülkenin kalkınması için eğitim önemlidir” konusunu savundu, Sarayköy Anadolu Lisesi ise “Bir ülkenin kalkınması için para önemlidir” düşüncesini anlattı.

Tam anlamıyla beyin fırtınasının hâkim olduğu ve katılımcıların dikkatle dinlediği münazara yarışmasında jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Sarayköy Anadolu Lisesi birinci, Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise yarışmanın ikincisi oldu.

Öğrencileri izlerken gurur duyduğunu belirten Belediye Başkanı Özbaş, “Her iki konuda da öğrencilerimiz çok doğru anlatımlar yaptı. Ancak münazaradaki esas husus, inandığın ve aldığın tezi doğru bir şekilde uygun bir ifadeyle, üslupla dinleyicilere ve jüriye aktararak, inandırabilmektir. Ben tüm arkadaşlarımızı başarılı buldum. O yüzden çok mutlu oldum. Çünkü yüzlerce arkadaşlarının, öğretmenlerinin ve protokol önünde mikrofon ellerinde, büyük bir özgüven içinde savunduklarını anlatabildiler. Burada aslında herkes kazandı, hep birlikte kazandık. Öğrencilerimizin farklı yönlerini ortaya çıkarılabilmesi için bu tür etkinliklerin çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Biz Sarayköy Belediyesi olarak öğrencilerimize katkı sağlayacak etkinliklere devam edeceğiz. Gençlerimiz akademik olarak çok başarılı olabilirler ancak gelecekleri için sanatsal, kültürel, edebi yönlerinin de ortaya çıkartılması gerektiğini düşünüyorum.  Ben hem Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize hem de Sarayköy Anadolu Lisemize çok teşekkür ediyorum. Bundan önceki tura katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.  

Öğrencilerin çok iyi hazırlandığını ve dinlerken keyif aldığını ifade eden Kaymakam Cantürk, “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel hazırlanıp, çok güzel bir sunum yaptılar. Her iki grubunda konuşmaları çok güzeldi.  Bu tür etkinliklerimiz öğrencilerimizin kendilerine olan inancını ve özgüvenini sağlamada önemli rol oynuyor. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İki grubumuzu da tebrik ediyorum” diyerek konuştu.  

Yarışmada birinci gelen grup üyelerinin her birine Sarayköy Belediyesi tarafından 1.000 TL, ikinci olan grubun her bir üyesine ise 500 TL para ödülü verildi.

Editör: Tahir Aygün