Denizli Haber - Kurt, bu konuda birçok kez yetkililere başvurmalarına rağmen dolandırıcıların sayısının artarak devam ettiğini açıkladı. Dolandırıcıların, ölen çocukların fotoğraflarını kullanarak kendi banka hesap numaralarını paylaşarak sosyal medya üzerinden para topladıklarına tanık olduğunu belirten Kurt, bu tür dolandırıcılıkların SMA ailelerinin güvenini sarstığını ifade etti. Ailelerin bu tür dolandırıcılık vakalarından genellikle haberdar olmadığını ve fark ettiklerinde dernekle iletişime geçerek şikayette bulunduklarını belirtti. Kurt, bu tür dolandırıcılıkların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

NEFES ALMAK İÇİN MÜCADELE EDEN ÇOCUKLARIN NEFESLERİNİ ÇALIYORLAR

Kurt, valilik izni olmayan banka hesaplarına bağış yapmamanın önemini vurgulayarak, çocukların kendi sayfalarında valilik izni sorgulama butonlarının bulunduğunu ve bu sayede güvenilir bağışlar yapılabileceğini ifade etti.

Dolandırıcılarla mücadelede ailelerin yetersiz kaldığını belirten Kurt, Aybars adında bir bebek için başlatılan tedavi kampanyasının başarıyla tamamlandığını ve şu anda Dubai'de tedavi gördüğünü açıkladı. Ancak son bir ay içinde Aybars adına haberi olmadan bir kadın profilinin para topladığına dikkat çeken Kurt, hem ailenin hem de derneğin bu durumdan haberdar olmadığını belirtti. Kurt, CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) ve bilişim suçlarına yönelik şikayetlerde bulunulduğunu aktardı ve bu tür dolandırıcılık vakalarının daha etkili bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, dolandırıcılara seslenen Kurt, "Bu çocuklar nefes almada zorlanan, hayatlarını makinelerle sürdüren çocuklar. Bu makinelerin masrafları da oldukça yüksek. Bu çocukların yaşam mücadelesine göz yumup para toplamak, vicdansızlıktan başka bir şey değildir," diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Tahir Aygün