Denizli Haber - İkinci dönem ara tatil iptal mi oldu sorusu gündemdeki yerini aldı. Hem öğrenciler hem de veliler ara tatile ilişkin detaylar araştırıyor. Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 11 ilimizde yıkıcı etkilere neden oldu. Zarar gören illerdeki öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için türlü düzenlemeler yapıldı. Peki okullar ara tatile ne zaman giriyor? Nisan ara tatil kaç gün?

Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından okullarda 2. dönemi 20 Şubat tarihinde başlattı. Depremin etkilendiği bölgelerde ise üç kademede okulların açılması kararı alınmıştı.

Son olarak Gaziantep, Osmaniye ve Adana'da okullar bu hafta başı (13 Mart) açıldı. Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da ise okullar 27 Mart tarihinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

ARA TATİL İPTAL Mİ EDİLDİ?

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda ikinci dönem uygulanacak ara tatil tarihlerinde bir değişiklik yapmadı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 17-20 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatili yapacak. Konuyla ilgili yeni bir açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

TATİL TAKVİMİ BAYRAMLA BİRLEŞTİ

Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı takvime göre bu yıl Ramazan ayı 23 Mart-21 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.,

Editör: Tahir Aygün