Denizli Haber -  Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen anma programına katılım yoğun oldu.

“DESTANLARA SIĞMAYACAK KADAR ŞEREFLİ BİR ÖMRÜ DAVASINA VAKFETTİ”

Anma programında açılışında konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Özgür Solak,  "Bugün burada büyük Türk Ülküsü’nün yılmaz, yıkılmaz iman kalelerinden ve bozkurdu olan Fırat Çakıroğlu’nu anmak için bir aradayız. Asırlar boyunca Milli Devlet, Büyük Turan Ülküsü uğruna nice canlarımızı feda ettik” dedi.  Başkan Solak, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 20 Şubat 2015'te üniversitede PKK'lı hainlerin alçakça saldırısı sonucu şehit  edildiğini belirterek,  “Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu, davası uğruna vermiş olduğu bu mücadele neticesinde tarih okurken tarih yazmış ve destanlara sığmayacak kadar şerefli bir ömrü davasına vakfetmiştir. Biz de şehidimizin  Hakk’a yürüyüşünün 9. Yıldönümü nedeniyle anma etkinliği gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“O Öndeki̇ Beyaz Gömlekli̇ Yi̇ği̇t Tari̇h Okurken Tari̇h Yazdi” (2)

ÖĞRENCİ KILIKLI TERÖRİSTLER TARAFINDAN  ŞEHİT EDİLDİ

Anma programında Eğitimci – Yazar Ahmet Aykol, programda yaptığı konuşmada, “İki taraf da kavgayı başlatanın karşı taraf olduğunu iddia etse de Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun uzunca bir süredir tehdit edildiği, pkk terör örgütü tarafından sosyal medya ve kendilerine ait basın-yayın kuruluşlarınca hedef gösterildiği net olarak bilinmektedir. Yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerine göre ülkücü grubun Ege Kafe yönüne ilerlemesinin ardından sözde öğrenci kılıklı teröristler Ege Kafe'ye girmiştir. Sayıca oldukça az olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve arkadaşları burada saldırıya uğramıştır. Olay sırasında pusuya düşürülen Çakıroğlu bacağından yaralanmıştır. Bir süre sonra dışarıya çıkmayı başaran Fırat ne yazık ki yaya olarak bile 15 dakikada gidebileceği bir hastaneye pkk’lıların engellemesi sonucu 25 dakika sonra gelebilen bir ambulans kaldırılabilmiş ve ne yazık ki kan kaybından şehit olmuştur. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehit edildiği kavganın ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde protesto gösterileri düzenlendi. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde ülkücü ve solcu öğrenciler arasında çatışma çıktı ve yaralanma olayları meydana geldi. Üniversite rektörlüğünün kararıyla okulda üç gün tatil edildi” dedi.

“O Öndeki̇ Beyaz Gömlekli̇ Yi̇ği̇t Tari̇h Okurken Tari̇h Yazdi” (3)

“RAHMNETLE ANIYORUZ”

Ege’nin yiğidi Fırat’ı rahmetle andıklarını belirten Aykol, “Şehadeti üzerine Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı, Polatlı'da bir Gençlik Merkezine, Bornova’da bir ilkokula, Tarsus’ta adına açılan spor merkezine, Nazilli’de bir parka verilmiştir. Zaman içerisinde birçok adına hatıra ormanı oluşturulmuştur İzmir Menderes ilçesinde bir spor tesisine ve Aliağa ilçesinden başlayarak kavşak, cadde ve sokaklara adı verilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu her yıl 20 Şubat’larda Ülkücü ağabey ve kardeşleri tarafından Ülkü Ocaklıların bulunduğu her yerde çeşitli anma etkinlikleri ile anılmaktadır. Egenin Yiğidi seni rahmetle anıyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun” diye konuştu.

Yoğun katılımın olduğu program Üniversitede, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anısına dikilen fidan ve lokma hayrıyla   sona erdi. 

Verimlilik Komisyonu Koordinasyonunda Meslek Komiteleri Toplantısı Gerçekleştirildi Verimlilik Komisyonu Koordinasyonunda Meslek Komiteleri Toplantısı Gerçekleştirildi

“O Öndeki̇ Beyaz Gömlekli̇ Yi̇ği̇t Tari̇h Okurken Tari̇h Yazdi” (4)

 

Editör: Tahir Aygün