Denizli Haber - 11 Eylül 2023 itibariyle okullar açıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin haftaya yayımlanması beklenen temel eğitim yönetmeliğine dair detayları açıkladı. Bundan böyle belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Türkçeden 70 alma zorunluluğunu getirdiklerini belirten Bakan Tekin öğrencileri uyardı. Bir yandan da MEB'in 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre okulların tatil olacağı tarih netleşti. İşte son dakika gelişmeler...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in son açıklamasına göre Türkçeden 70 alma zorunluluğu geldi. Bakan Tekin, ''Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca milyonlarca öğrencileri sevindirecek bir duyuru paylaştı. Duyuruya göre okulların tatil olacağı tarih belli oldu. O tarihten itibaren 9 günlük tatil başlayacak. 9,10,11, 12, sınıflar, ortaokul, ilkokul, anaokulu tüm öğrenciler istirahate çekilecek. İşte detaylar...

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN'DEN SINIF GEÇME AÇIKLAMASI

Temel eğitim yönetmeliğine konuşan Bakan Yusuf Tekin, "Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek" dedi.

AÇIK LİSE SINAVLARI NASIL OLACAK?

"Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak."

9 GÜNLÜK TATİL NE ZAMAN?

MEB 2023-2024 eğitim yılı çalışma takvimini duyurdu ve öğrencilere 9 günlük bir ara tatil müjdesi verdi. İşte MEB'in açıkladığı ara tatil tarihleri:

✅1.dönem başlangıcı 11 Eylül 2023

✅13-17 Kasım 2023 birinci ara tatil

✅22 Ocak-2 Şubat yarıyıl (sömestr) tatili

✅5 Şubat 2024 İkinci dönem başlangıcı

✅8-12 Nisan ikinci ara tatil

✅14 Haziran 2024 Eğitim öğretim yılı kapanışı

Editör: Tahir Aygün