İlhami çiçek adaylığını açıkladı! İlhami çiçek adaylığını açıkladı!

Denizli haber - 38'nci Olağan Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık seçimi gerçekleşti ve Özgür Özel, oyların çoğunluğunu alarak genel başkanlık görevine getirildi. Bugün ise Kurultay'ın ikinci gününde 60 üyeden oluşan Parti Meclisi seçimleri yapılacak. Genel Başkan Özel, bu seçimler öncesi 81 il başkanıyla bir araya gelerek Anahtar Liste'nin oluşturulmasına karar verdi.

Özel, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Biz dün salondan 81 il başkanımızla çıktık ve bugün birlikteyiz. Çarşaf liste, bireysel adaylıklar var. Anahtar listenin bir anlamı, bir önemi var ama bir dayatması yok. Örgütümüz, il başkanlarımız anahtar listemize hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Bu çok kıymetlidir. Ancak bu anahtar listenin kamuoyu tarafından blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz." dedi.

Parti Meclisi seçimlerinde Denizli'den anahtar listede yer alacak isim olarak ise il eski başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun ismi ön plana çıkıyor. Denizli örgütünün, Parti Meclisi'ne aday gösterilmesi talebinde bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, Mehmet Efe ismi ise anahtar listede yer almıyor.

Özgür Özel, Parti Meclisi seçimlerinin ardından mazbata sürecinin tamamlanmasının ardından Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile iletişim kanallarını açık tutarak onun tecrübelerinden yararlanmayı sürdüreceklerini ifade etti. Bu devir teslim süreci, CHP içindeki değişimin ve yeni yönetimin şekillenmesinde kritik bir dönemeç olacak.

Editör: Tahir Aygün