2013 yılında, PAÜ Tıp Fakültesi doktorları ve doktor adaylarının yoğun iş ve okul stresi içerisinde hep birlikte eğlenmesi düşüncesi ile Prof. Dr. Necmettin Yıldız tarafından kurulan PAÜ Tıp Fakültesi Futbol Ligi, 7 yıl süreyle “Ciddiyetle Eğleniyoruz” sloganıyla yoluna devam etmiş ancak Covid-19 pandemi sürecinde 2 yıl süreyle ara vermek durumunda kalmıştı. 2022-2023 sezonuna 11 takım 127 oyuncu ile yeniden başlanıldı. Ligin işleyişi; bu sezon itibariyle Türk Tıp Öğrencileri Birliği bünyesinde kurulan, danışmanlığını PAÜTF Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon AD. Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Necmettin Yıldız’ın yaptığı bir Organizasyon Komitesi (Dr Serhat Ötken, Emre Çağlıtütüncügil, Doğukan Çelik, Yusuf Ziya Gohychaski, Hakan Çayır, Yiğit Ekiz) tarafından yürütülmektedir.

Bu yıl 8. sezonuna başlayan PAÜ TIP Fakültesi Futbol Ligi her yılın ekim ayında başlayıp, Mayıs ayında sonlanmaktadır. Her yıl 10-12 takımın mücadele ettiği, iki yarıdan oluşan lig fikstürünün aylar önceden ilan edildiği, tüm maçların gün ve saatlerinin günler önceden belirlendiği, yüzün üzerinde karşılaşmanın oynandığı, tüm karşılaşmaların Denizli İl Hakem Kurulu tarafından atanan bir hakem tarafından yönetildiği, hakem raporuna istinaden cezai işlemlerin üç kişiden oluşan bir disiplin kurulu tarafından verildiği, lige katılımın kolay ancak ligden ayrılmanın cezai işlem gerektirdiği, %80’ini Tıp Fakültesi öğrencilerinin, geri kalanını Tıp Fakültesi asistan ve öğretim üyesi doktorlarının oluşturduğu, maddi açıdan döngüsü kendi içinde katılımcıları tarafından sağlanan, hiçbir maddi amaç gütmeyen ciddi bir organizasyondur.

PAÜ Tıp Fakültesi Futbol Liginin vizyonu; “ciddiyetle eğlenmek” olup, misyonumuz ise; “insanların yaşamlarını zenginleştirecek ve yeni bir gelecek yaratacak sosyal projelere destek konusunda ilham vermek” olacaktır.

Sizleri de aramızda görmekten mutluluk ve kıvanç duyacağız.

Editör: Tahir Aygün