Denizli Haber - ÜNİPERSEN PAÜ Temsilcisi Erhan Aran  açıklamasında; “Ülkemizin büyük bir bölümü dünyanın sismik olarak en aktif deprem kuşaklarından olan Alp-Himalaya Deprem Kuşağında yer almaktadır. Bu yüzde deprem kuşağında yer alan diğer birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yüzyıllar boyunca yıkıcı birçok deprem meydana gelmiştir. Son olarak 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve on ilimizi etkileyen depremler silsilesinde pek çok bina yıkılmış ve ne yazık ki binlerce vatandaşımız enkazlar altında can vermiştir.

WhatsApp Image 2023-03-02 at 14.50.58

Son günlerde olası depremlere dikkat çeken bilim insanlarının öngörüleri dikkate alındığında kampüsümüzdeki binaların da ivedi bir şekilde güncel yönetmeliklere göre deprem güvenliğinin ve risk faktörlerinin belirlenmesi, gerekli önlemlerin alınması depremde can ve mal kaybının önüne geçmek açısından oldukça önem arz etmektedir.

Asla unutulmaması gerekir ki, bilim insanlarının da söylediği gibi “deprem değil bina öldürür.”

PAÜ yönetiminin akademik alanda elinde olanaklarının olduğu dikkate alındığında, hastane de dâhil tüm binalarımızın deprem risk raporunun çıkartılması, gerekli önlemlerin alınması ve verilerin ve çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması hususunda gereğini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün