Denizli Haber - Pamukkale Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adaylar için 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Kontenjan ve Koşulları açıklandı. Üniversitenin internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, Arkeoloji Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, İslami İlimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacak.

Lisansüstü programlara başvuru işlemleri üniversitenin web sayfası üzerinden online olarak 7-18 Ağustos tarihleri  arasında yapılacak, posta ile veya şahsen yapılan müracaatlar değerlendirilmeyecek. Belirtilen anabilim dallarına bağlı programların Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına giriş için; ALES sınav notunun %50'si, lisans veya yüksek lisans not ortalamasının %15'i, sınav puanının %25'i, yabancı dil (YDS veya eşdeğer puanın) puanının %10'unun ağırlıklı ortalaması hesaplanacak. Ağırlıklı ortalaması Tezli Yüksek Lisans için 65, Doktora için 70 puanın altında olan ve giriş sınavına katılmayan aday programa kabul edilmeyecek.

SINAVDA EN AZ 50 PUAN ALINMALI

Adaylar lisansüstü programları için yalnızca 1 programa başvuru yapabilecek. Tezli Yüksek Lisans / Doktora Programları için 21 Ağustos saat 10.00'da ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında sınav yapılacak. Yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacak bilimsel değerlendirme sınavından en az 50 puan alamayan veya bu sınava girmeyen adayların başarı puanı hesaplanmayacak.

Tezsiz Yüksek Lisans ve İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarına giriş için; ALES sınav notunun %50'si, lisans not ortalamasının %25'i ve lisansüstü giriş sınavı değerlendirme puanının %25'i dikkate alınarak başarı sıralaması yapılacak. ALES puanı aranmaması durumunda, lisans notunun %60'ı değerlendirme sınavının %40'ı dikkate alınarak sıralama yapılacak. Başarı puanı 55'in altında olan ve giriş sınavına katılmayan aday başarısız sayılacak.

Editör: Tahir Aygün