Denizli Haber - “Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919’da “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal, zulme hiçbir zaman boyun eğmeyip esareti kabul etmemiş aziz milletimizin varoluş mücadelesine dair ilk kıvılcımını o gün ateşlemiştir.

Türk Ulusunun tarihinde çok önemli bir yere sahip olan 19 Mayıs, topyekûn başlatılan bir mücadelenin yeniden doğuş imzasıdır. “İlham ve kuvvet membaı, milletin kendisidir.” diyen Atatürk, bir ve bütün olarak verilecek mücadelenin sonunda kavuşulacak özgürlük için Anadolu’ya yürekten inanıyordu. Bugün bu inancın sesleri, yerli ve milli teknolojileri ile “Güçlü Türkiye” için durmaksızın çalışanların kalplerinde; dinlenmemek üzere yola çıkıp vatanı için asla yorulmayanların zihinlerinde yankılanmaktadır.

Tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesi ile durmaksızın yol alan ülkemiz, sanayiden teknolojiye; spordan sanata bilimin her alanında, milli ve manevi değerlerine bağlı, sağduyulu, araştıran ve de sorunlara çözüm üretebilen genç beyinlerimizin inancı ile geleceğe koşmaktadır. Atatürk’ün, “Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız.” sözünden anlaşılacağı üzere O, gençleri, her daim geleceğimiz; Cumhuriyet’i yükseltecek ve devam ettirecek kahramanları olarak görmüştür.

Sevgili Gençler,

Kasapoğlu; “Göçmenleri çalıştıracaksak, bunun için bir politika belirlenmeli” Kasapoğlu; “Göçmenleri çalıştıracaksak, bunun için bir politika belirlenmeli”

18 Mart, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 15 Temmuz ruhunu taşıyan sizler, müreffeh ve güçlü bir Türkiye hedefine bizleri ulaştıracak olanlarsınız. O yüzden ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşımak için sizlere inancımız tam! Yerli ve milli üretimlerimizden otomobil, İHA, SİHA, helikopter, uçak, gemi ve uydularımızla girdiğimiz Türkiye Yüzyılı, 2053 ve 2071 hedeflerine yine gençlerimizin çabalarıyla erişebilecektir.

Otuz yaşını aşmış Üniversitemiz, siz genç beyinlerin ülkemize her alanda katacağı değerleri anlamlı hale getirmek için, durmaksızın çalışmaktadır ve çalışacaktır. Pamukkale Üniversitesi, Atatürk’ün Türk Gençliğine emanet ettiği gücün farkında olup, eğitim modelleri ve başarıları ile daima sizlere rehberlik etmenin gayesi içerisindedir.

Sizler, geleceğe ışık saçan genç beyinler olarak, teknolojideki gelişimleri yakından izleyecek ve ülkemizi bugün olduğu gibi yarın da gururla temsil etmek için gece gündüz çalışacakken; bizler de sizlerin eserleriyle ortaya çıkacak değişimin ve ilerlemenin haklı gururunu Türkiye Yüzyılı ve devamında bir kez daha bütün dünya ile paylaşacağız!

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, başta Millî Mücadele’nin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızı kurtarmak için canını hiçe sayarak mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Editör: Tahir Aygün