Denizli Haber - Sarayköy Belediyesi, asrın felaketinin 26. gününde Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor. Antakya ilçesi Derince Mahallesi’ndeki çadır kentte afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan belediye ekipleri, çocukların deprem psikolojisinden uzaklaşması için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Sarayköy’den çadır kente giden gönüllü sosyolog, psikolog ve çocuk gelişim uzmanları tarafından psikososyal destek de sağlanıyor.

Çadır kentte sinema gösterimine başlayan Sarayköy Belediyesi, çocuklarla gölge oyununu da buluşturdu. Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü eğitmeni Hakkı Karaca ve kursiyeri Gökhan Yıldırım tarafından Hacivat ve Karagöz oyunu sergilendi.

Depremzede çocuklara moral ve motivasyon veren gölge oyunu, Keloğlan Masalları ile devam etti. Çocukları gülümseten ve moral veren etkinliklere devam edeceklerini belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Çadır kentteki faaliyetlerimiz yaralarımız sarılıncaya kadar devam edecek. Çocuklarımızı mutlu edecek çalışmalarımızı çadır kente taşıyarak, morallerini hep yüksek tutmayı amaçlıyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün