Denizl Haber - Deve güreşinin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Sarayköy, heyecanlı ve coşkulu güreşleriyle her yıl deve tutkunlarının, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından birisi haline geldi.

Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, ilçe kültürünün en eski geleneklerinden birisi olan deve güreşlerinin bu yılki etkinliği için önemli bir adım attı. Başkan Konya, Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda ilçedeki deve yetiştiricileri ve deve güreşine gönül vermiş vatandaşlarla buluştu. Toplantıdaki her bir vatandaşın fikir ve önerilerini dinleyen Başkan Konya, bu yılki deve güreşinin ortak fikirlerle iddialı olacağının mesajını verdi. 

Sarayköy Deve Güreşi Tutkunları Ile Toplantı (1)

“AYRIŞTIRMADAN ORTAK FİKİR İLE YAPILACAK”
Birbirinden farklı düşüncelere sahip tüm deve güreşi tutkunlarını bir araya getirerek birlik ve beraberliğin öneminin altını çizen Belediye Başkanı Konya, “Bu zamana kadar yapılan deve güreşlerinde ilçemizdeki bazı deveci kardeşlerimiz katılım sağlayamıyordu. Bundan sonra ötekileştirmeden, ayrıştırmadan tüm deve yetiştiricisi ve deve güreşi tutkunu hemşehrilerimiz ile atalarımızdan bize miras kalan bu geleneğimizi en iyi şekilde yapacağız. Her bir deveci kardeşimizin katılımı bizlere güç verirken fikir ve önerileri festivalimize nicelik ve güzellik getirecektir. Bundan sonra birlik ve beraberlik için büyük çalışmaların altına imzamızı atacağız” dedi. 

Sarayköy’de Havuz Sosyal Tesisleri Bir Başka Güzel Oldu! Sarayköy’de Havuz Sosyal Tesisleri Bir Başka Güzel Oldu!

Sarayköy Deve Güreşi Tutkunları Ile Toplantı (7)

“GEÇMİŞİMİZE YAKIŞIR, GELECEĞİMİZE EMANET DÜZENLEYECEĞİZ”
Deve güreşlerinin gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşların daha yakından kültürü tanıması için devecilerle bir araya gelerek güzel ve dikkat çeken bir festival yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Konya, “ Sarayköyümüzün olmazsa olmazlarından deve güreşlerimizi geçmişimize yakışır, geleceğimize doğru bir şekilde aktaracağımız biçimde düzenlemek istiyoruz. Bu yüzden deveciliği en iyi bilen yetiştirici ve tutkunlarımız ile bir araya geldik. Bu yılki deve güreşimizde herkesin keyif alacağı ve birlikte güzel zaman geçireceği unutulmaz anlara şahit olacak” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün