Denizli Haber - Sarayköy Belediyesi, ilçenin sanatsal ve kültürel gelişimine katkı koymaya devam ediyor. Sarayköy, çeşitli tiyatro oyunları, konserler, etkinliklerin ardından ilk kez opera ile buluştu. İzmir Devlet Opera ve Balesi solistleri, Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Opera konserine Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve yüzlerce vatandaş katıldı.

İZLEYENLERDE KOROYA EŞLİK ETTİ
İzmir Devlet Opera ve Bale Solistleri soprano, tenor, bariton ses türleriyle piyano eşliğinde şarkıları seslendirdi.  Vatandaşların yoğun ilgisiyle devam eden konser büyük beğeni topladı. Solistler gösterinin son parçasında izleyenleri de performansına ekleyerek salonda adeta koro oluşturdu. Opera konseri sonunda vatandaşlar solistleri ayakta uzun süre alkışladı.

“BUGÜN SARAYKÖY KÜLTÜR, SANATTA BİR SEVİYE DAHA ATLADI”

Sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Özbaş, “Kültür Merkezimizin açılışından bu yana 6 yıl geçti. Bu süre içinde çok güzel konserlere, etkinliklere ve tiyatro oyunlarına eşlik etti. Bizlerde gururla, mutlulukla şahitlik ettik. Sarayköy, tarımın, sanayinin, eğitimin kısacası tüm güzelliklerin merkezi olacak demiştik. Kültür Merkezimizi açtıktan sonra kültür-sanatın da merkezi olacak demiştik. Bugün Sarayköy, kültür-sanatta bir seviye daha atladı. Bizleri kırmayıp Ege’nin incisi güzel şehrimiz İzmir’den, Ege’nin diğer bir inci şehri Denizli’ye bir gönül köprüsü kurduk. Sarayköyümüze onca yolu gelerek bizlere bu güzel sanatla buluşturan İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerimize teşekkür ederim” dedi.  

“SARAYKÖY BİZİ ŞAŞIRTTI”

İzmir Devlet Opera ve Balesi solisti ve Çocuk ve Gençlik Birimleri Komisyonu Başkanı Hüseyin Genç, “Sarayköy bizi çok şaşırttı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a ardından Hakkı Karaca hocamıza teşekkür ederiz. Gençler çok disiplinli ve sanatsal çalışmalara gönül vermişler. Teknoloji bağımlılığının yüksek olduğu günümüzde buradaki gençlerimizi görünce gelecekten çok umutlandım. Bizim için bu çalışmalar çok kıymetli. Bir ilçede böyle bir Kültür Merkezi’nin olması da bizleri çok şaşırttı. Belediye Başkanımız sanata ve sanatçıya değer verdiğini buradan da görebiliriz. Ben kendisine tüm sanatçılarımız adına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Özbaş, opera sanatçılarına Sarayköy’ün termal ürünlerinden ve tarihini anlatan kitapları hediye ederek çiçek takdim etti.

Editör: Tahir Aygün