Denizli haber - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen çifte depremin hemen ardından Sarayköy Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Denizli Valiliği, Sarayköy Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonunda ilerleyen yardım kampanyasında binlerce vatandaş ellerinde yardım malzemeleriyle Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi'ne akın ediyor.

LOJİSTİK MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ
Yardım kampanyasının 3'üncü gününde de lojistik merkezine dönüşen Kültür Merkezi'nde 5'inci tır yatak ve battaniye ile doldurulurken 6'ncı tıra da insani yaşam malzemesi gönüllüler ve personel tarafından taşınarak vakit kaybetmeden Hatay'daki deprem bölgelerine sevk edildi.

6 KONTEYNER EV GÖNDERİLDİ
Ayrıca evleri yıkılan depremzedelerin barınma ihtiyacına bir nebze olsun çözüm üretmek amacıyla deprem bölgesine iş adamı Erkan Gemici tarafından bağışlanan 6 konteyner, gönüllü çekici firmaları tarafından Sarayköy Belediyesi'nin koordinasyonuyla Hatay'daki deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

5 İNŞAAT İŞÇİSİ GÖNDERİLDİ
Deprem bölgelerinde yaşanan felaketin yol açtığı yıkımların enkazları altında kalan insanların kurtarılması çalışmalarına destek vermek amacıyla Sarayköy'den 5 inşaat işçisi gönüllü olarak makine ve teçhizatlarıyla Hatay'daki deprem bölgelerine gönderildi.

Tüm çalışmaları bizzat kendisi koordine eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy’de 3 günden bu yana devam eden yardım tırlarımız; gıda, kıyafet, battaniye, ısıtıcı gibi insani yaşam malzemeleri ile Hatay’a ulaştılar. Bugün 6 tane yol yardım aracımızla, 6 tane konteyner evini depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılama amaçlı gönderiyoruz. 6 yol yardım aracı sahibi işlerini bıraktılar Hatay’a yola çıkacaklar, Sarayköy Otonomi kurumundan Erkan Gemici kardeşimiz 6 tane konteynerini bağışladı. Bu konteynerler sıcağa soğuğa dayanıklı, izolasyon malzemeli. Orada barınma ihtiyaçları da önemli. Ben Erkan Bey kardeşime ve yol yardım aracı sahiplerimize çok teşekkür ediyorum. Depremzede kardeşlerimiz kalıcı konutlarına geçene kadar daha korunaklı yaşayacaklar. Hakikaten Sarayköy olarak seferber olduk. Gündüz saatlerinde de 5 inşaat işçisi kardeşimizi makine, teçhizatlarıyla uğurladık. Ben herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Kazasız belasız inşallah Hatay’a varsınlar, inşallah. Hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Editör: Tahir Aygün