Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Sarayköy Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güdücü adına hatıra ormanı oluşturuldu. Mustafa Güdücü’nün doğayı çok sevdiğini ve sürekli fidan diktiğini söyleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Mustafa abimiz doğaya aşık bir kişiydi. O’nun isminin doğanın bir parçası olmasını istedik ve Mustafa Güdücü Hatıra Ormanı oluşturarak 500 fidanı toprakla buluşturduk” dedi.

Denizli'nin Büyükşehir olmasından önce Sarayköy'ün Duacılı Belde Belediyesi’nde 3 dönem başkanlık yapmış ardından Ak Parti'den Sarayköy Belediye Meclis üyeliği görevindeyken geçen yıl geçirdiği akciğer rahatsızlığı nedeniyle 60 yaşında vefat eden Mustafa Güdücü adına Duacılı Mahallesi Demirci Deresi mevkiinde hatıra ormanı oluşturuldu.

Mustafa Güdücü Hatıra Ormanı için fidan dikim töreni düzenlendi. Törene Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy Belediyesi meclis üyeleri ve adayları, Mustafa Güdücü’nün eşi Sevcan Güdücü, oğlu Selim Güdücü, Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu, Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

“BİNLERCE FİDANI DOĞAYLA, TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Törende konuşma yapan Başkan Özbaş, “Güzel hizmetlerle adını mahallemize, beldemize, Sarayköyümüze yazdıran sevgili merhum Mustafa Güdücü abimizin ormanlık alanı fidan dikimi için toplandık. Biz ağustos ayında kaybettik değerli abimizi. Erken yaşta ayrıldı aramızdan. O günde yüzlerce seveni ile beraber toprağa verirken onun hizmetlerini tekrar yad etmiştik. Şimdi yine aynı duyguları yaşıyorum. O da 3 dönem kendi beldesinde muhtarlık, belediye başkanlığı ve büyükşehir olduktan sonra belediye meclis üyeliğinde bize çok büyük değerli katkılarını bulunarak aramızdan ayrıldı. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Mustafa abi, ormanı çok seven, hizmet etmeye aşık bir insandı. Yeşil ile iç içe güzel anıları olmuştur. Mahallesinde hem muhtarlığında hem de belediye başkanlığı görevinde birçok fidana, ormana imza atmış abimizdi. Bizler de onun yolundan bu güzel yeşil sevdasından yürümek istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana her sene binlerce fidanı doğayla, toprakla buluşturduk. Bunu özellikle orman sevdası kazanması için ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizle birlikte yaptık. Bu senede mart ayında ilk çalışmamızı merhum Mastafa Güdücü abimizin adına hazırladığımız bu ormanlık alanda yapıyoruz” dedi.

Babası adına oluşturulan hatıra ormanı adına teşekkür eden Selim Güdücü, “Böyle güzel bir günde burada bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Babamın anısına yapılan bu ormanı yaşatmak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Duygusal anlar yaşayan Mustafa Güdücü’nün eşi Sevcan Güdücü, “Orman içerisinde isminin olmasını biz çok istiyorduk. Çünkü kendisi doğayı çok severdi, fırsat buldukça fidan dikerdi. Başkanımıza ve Denizli Drman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ederim, isteğimizi gerçekleştirdiler” dedi.

Konuşmaların ardından 500 fidan topraklı buluştu.

Editör: TE Bilişim