Denizli Haber - İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün ASELSAN ile birlikte geliştirdiği MAKS veri üretimi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında yetki alanlarındaki mahallelerde bulvar, cadde, sokak levhaları ve kapı numaralarını güncelliyor.

Bu kapsamda Sarayköy Belediyesi akıllı şehircilik uygulamasına öncülük sağlayan yeni bir hizmet olan MAKS sistemini ilçedeki vatandaşlarla buluşturdu. Sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için ilçe genelinde cadde/sokak, binalarda ve diğer yapılarda belediye tarafından numarataj çalışması başlatıldı. 

Ülke çapında tüm adres kayıtlarının ve nüfus bilgilerinin anlık olarak harita üzerinden görülebilmesini sağlayan MAKS projesi ile yapılan adres ve konut numara yenileme kapsamında çalışma gerçekleştiren Sarayköy Belediyesi, ilçede değişikliğe uğrayan adresler ve dış kapı numara levhalarının tümünü yenileyecek. 

Sarayköy Belediyesi, Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile yapılan adres ve konut numara yenileme kapsamında ilçe genelinde 18 bin adet dış kapı numara levhalarını QR kodlu modern levhalarla değiştirecek.  İşlem sonunda gerek navigasyon gerek adres bulunması gereken resmi işlemlerde karşılaşabilecek adres karışıklıklarının önüne geçilmiş olacak.

Editör: Tahir Aygün