Denizli Haber - Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve asrın en büyük felaketi olarak kabul edilen iki büyük depremin ardından yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Sarayköy’de depremin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren depremzedelerin yanında oldu. Şimdiye kadar Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın koordinasyonunda 9 tır insani yaşam malzemesi ve depremzedelerin en çok isteklerinden birisi olan 8 konteyner ev deprem bölgesine sevk edildi.

Şimdi ise deprem bölgelerinin en çok ihtiyaçlarından olan mutfak, tuvalet ve banyo için harekete geçildi. Belediye ekipleri tarafından hazırlanan 1 mobil mutfak, 1 portatif banyo, 4 tuvalet ve çocuklar için 1 oyun çadırı Hatay’ın Antakya ilçesindeki depremzelere ulaştırılmak üzere sevk edildi. 

Çalışmaları yerinde koordine etmek için Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş’ta 20 kişilik ekibi ile birlikte deprem bölgesine ulaşmak için yola çıktı. 

Yardımları ihtiyaçlar doğrultusunda hazırladıklarını ifade eden Başkan Özbaş, “ Denizli Valiliği, Sarayköy Kaymakamlığı ve AFAD ile irtibat halindeyiz. Deprem bölgelerimizde en çok ihtiyaç neyse hazırlıklarımızı o yönde ilerletiyoruz. Sarayköylü hemşehrilerimizin yardımlarıyla 9 tır insani yaşam malzemelerimizi vatandaşlarımıza ulaştırdık. 8 konteyner evimiz depremzedelerimiz için hazırlandı. Şimdi ise banyo, tuvalet ve mutfağımızla yola çıkıyoruz. Sarayköylü gönüllü aşçılarımızla her gün sıcak yemek çıkaracağız. Oyun çadırımızda da ilçemizde bulunan kreşlerimizin temin ettiği oyun grupları ve bir psikoloğumuz yer alacak. Rabbim tüm vatandaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Editör: Tahir Aygün