Denizli Haber - Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tanıtım toplantısı Anemon Otel’de düzenlendi. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, MAKSİAD (Makina Sanayici İş İnsanları Derneği) Başkanı Mehmet Sarı ve makina sektörünün temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Bugün Denizli Makina sanayisi için önemli toplantılarından birini gerçekleştiriyoruz. Yıllardır Makine İhtisas Organize Sanayimizin kurulması için çalışıyoruz. Çok heyecanlıyız. Makine olmazsa hayat olmaz. O kadar çok heyecanlıyız ki sanayi bölgesinde temelin kazma kürekle değil, iş makineleriyle açacağız. Alanla ilgili acele kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, alt yapıyla ilgili hazırlanan projeler Ankara’ya gönderildi. Çok çok kısa sürede alanda inşaat çalışmalarımızı hep birlikte başlatacağız. En kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan bölgemiz Denizli ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-03 at 13.59.14 (1)

BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu da kurulacak olan makine organize sanayi bölgesinin Denizli sanayisine büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Başkan Kasapoğlu, “Bölgemiz yaklaşık 2 milyon 500 bin metre kare alana sahiptir. Kot farklılıkları nedeniyle bu alandan çeşitli büyüklüklerde 115 parselimiz bulunuyor. Organize sanayi bölgemiz il merkeze yakın ikinci organize sanayi bölgesi olma özelliğini de sahiptir. Organize sanayi bölgesi alanımız Honaz/Gürlek ve Kocabaş Mevkiinde ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne 3 kilometre mesafededir. Denizli–Ankara karayolunun sol tarafında yer almaktadır. Karayolu ulaşımı mevcut olup, demiryolu kılçığı konulabilir durumdadır. Açılması planlanan İzmir–Antalya otobanı içinden ve BOTAŞ boru hattı sınırından geçmektedir. Bölgemizin kuruluş amacı ilimizde dağınık halde bulunan makina ve makina aksamları imalatı yapan firmaların bir alanda belirli plan ve standartlar dahilinde yerleştirilmeleri ve belirli ihtiyaçlarını ortaklaşa giderebilmeleri adına kümelenmelerini sağlamaktır.” Dedi

WhatsApp Image 2023-05-03 at 13.59.14

320 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, Denizli sanayisine büyük katkılar koyacak olan organize sanayi bölgesinin kurulabilmesi için hükümet olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Tin, “Bölgemizi iki ay içerisinde faaliyete alacağımıza ve ekonomimize kazandıracağımıza inanıyorum. Biz hükümet olarak bölgenin kurulup faaliyete geçebilmesi için 320 milyon lira bütçe ayırdık. Her alanda olduğu gibi bu alanda da Denizli’mize büyük katkılar koyduk. Koyamaya da devam edeceğiz.” Dedi. Konuşmaların ardından katkılarından dolayı MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’e katkılarından dolayı plaket takdim etti. Plaket törenin ardından protokol üyeleri katılımcı yaklaşık 250 firma yetkilisine organize sanayi bölgesini anlattı.

Editör: Tahir Aygün