Denizli Haber - CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, seçimleri değerlendirdiği basın toplantısında, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a seçim günü oy kullandığı okulda sandık ziyareti yaparken Cumhur İttifakının temsilcileri tarafından yapılan çirkin davranışları kınadıklarını açıkladı. Sandık görevlilerini motive etmek amacı tüm belediye başkanları, milletvekilleri ve parti il başkanlarının sandık ziyaretlerini doğal olarak yaptığını hatırlatan Horzum, “Çirkin sözlerle Başkanımızı adeta kovmaya çalışan bu zihniyet yetmezmiş gibi bir de Belediye Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulundular” dedi.

Millet İttifakının Denizli İl Başkanları, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde seçimlerin değerlendirildiği basın toplantısı düzenledi. Toplantıda seçimi tüm verileriyle değerlendiren CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, seçim günü Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a oy kullandığı okulda sandık ziyaretinde bulunurken Cumhur İttifakı temsilcileri tarafından yapılan çirkin davranışları kınadıklarını söyledi.

“SUÇ DUYURUSU KARARI ALDILAR”

“Cumhur İttifakı seçim sürecinde ciddi problemler çıkardı. Zaman zaman okullarda oy kullanılırken şehrin siyasi parti liderleri ve belediye başkanları ziyaret gerçekleştirir. Özellikle siyasiler oy kullandıkları sandığın olduğu okulda gezer ve görevlilere başarılar diler. Bu bir nezaket ziyaretidir. Denizli’deki tüm belediye başkanları da bunu yapar. Ancak Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan bulunduğu mahallede oyunu kullandıktan sonra; sandık başkanlarına, kurullara ve görevlilere kolaylıklar dilemek için gittiğinde; AK Partili müşahitler ve ilçe başkanı, ‘Çıkın buradan, terk edin burayı, buraya girmeye hakkınız yok, sandık başkanı sen bunu buraya neden sokuyorsun’ gibi tehditvari söylemlerde bulunmuştur. Başkanımızda tüm bunlara karşılık; ‘ne var bunda, bunlar olağan şeyler’ demiştir.  Buna rağmen kendileri bununla yetinmeyip seçim kuruluna dilekçe verip şikayette bulunmuşlar. Yargı da malumunuz, verilen dilekçe nihayetinde suç duyurusunda bulunulması kararlaştırılmış. Karar tebliğ edildiği anda itiraz edeceğiz. Ülkenin geldiği nokta bu… Denizli’de hangi belediye başkanı seçimlerde görevlilere ‘kolaylıklar dilemiş’ ve kovularak hakarete maruz kalmıştır? Kaldı ki Başkan Osman Zolan, sandıkları gezdi bizim buna itirazımız olamaz. Belediye başkanımızın sandıkları gezmesi bu kadar olay olmamalıydı. Sükûnetlerini korudular, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Tahir Aygün