Denizli haber - Semerci'nin açıklamalarından öne çıkan ifadeler şunlar: "Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ünvanı ve Mareşallik rütbesi verilmiş ve bu tarihe atfen her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, vatanın kurtarılmasında ve savunulmasında gerektiğinde bir an bile düşünmeden şehadeti göze alarak mücadele eden, ülkemizin her karış toprağında hatıraları bulunan kahraman Gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun."

"Bugün özgür ve demokratik bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu vatan toprağının her karışını kanlarıyla sulayan Şehitlerimiz ve kahraman Gazilerimize borçluyuz. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi Gaziler, yaşayan anıtlarımızdır. Yaşayan anıtlarımız olan Gazilerimize; gerek hükümet yetkilileri gerekse yerel yönetim yetkilileri gereken önem ve değeri vermeli, bu değeri hissettirmelidirler. Gazilerimizin hayatını kolaylaştıran, onları yormayan düzenlemeler yapılmalı, ihtiyaç duydukları hizmet Gazilerimizin ayaklarına gitmelidir."

"Vatan, Millet ve Bayrak savunmasında kahramanca mücadele etmiş ve eden Gazilerimiz arasında statü ve maaş farklılıkları olmamalıdır. Gazilik ünvanı, siyasi dar çerçeveye sıkıştırılmamalı ve Gazilerimiz arasında ayrımcılık yapılmamalıdır. Sosyal ve ekonomik haklar hepsinde eşit ve hakkaniyet ölçüsünde olmalıdır."

"Vatan savunmasında mücadele etmiş ve hala eden tüm Gazilerimiz aziz Türk Milleti’nin saygı ve vefa duyduğu kahramanlardır. Biz Gazilerimize bu gözle bakıyor ve hepsine minnet duyuyoruz."

Süleyman Semerci'nin Gaziler Günü açıklaması, Gazileri anma ve onurlandırma amacı taşıyor.

Editör: Tahir Aygün