Denizli Haber - Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde iki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten, DESİAD Başkanlığını aktif siyasete girme kararı aldığı için bırakan İYİ Parti Denizli Milletvekil adayı İbrahim Şenel, siyasi geleneğe sahip köklü bir aileye mensup. Şenel, hem babası Fevzi Şenel, hem de annesi Dilek Şenel tarafından milletvekili büyük amca ve büyük dayılara sahip bir vekil adayı.  Annesi Dilek Şenel’in dayısı (Yatağanlı) Hüseyin Hüsnü Akşit 9. Dönem Demokrat Parti Denizli’nin ilk milletvekili. Anne Dilek Şenel’in diğer dayısı Dr. Baha Akşit (Yatağanlı)  ise hem milletvekili, hem de Denizli Senatörü. 1950 yılından 27 Mayıs 1960 İhtilaline kadar 9-10-11’inci dönemlerde DP Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

BABA ŞENEL, DYP’NİN SEVİLEN İSİMLERİNDENDİ

İyi Parti Adayı İbrahim Şenel, babası Fevzi Şenel tarafından da siyasi geleneğe sahip bir isim. Babası Fevzi Şenel’in amcası Remzi Şenel de 1960-65 yılları arasında DP’den Denizli Milletvekilliği yaptı. Elim bir trafik kazasında yaşamını yitiren baba Fevzi Şenel ise Doğru Yol Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı,  Ali Marım’ın belediye başkanlığı döneminde Belediye Meclisi’nde görev yaptı,  1991 yılında DYP Denizli listesinden Milletvekili Adayı oldu.

ADAYLIĞI SICAK KARŞILANDI

Mimar İbrahim Şenel’in aktif politikaya girme kararı Denizli siyasi arenasında da olumlu karşılandı. Kentin tanınan siyasi figürleri çeşitli mecralarda destek verdi, Şenel’in adaylığının Denizli ve İyi Parti için bir şans olduğunu söyledi. DYP’de uzun yıllar siyaset yapan Zafer Bakırsoy, Şenel’in babası rahmetli Fevzi Şenel ile birlikte siyaset yapma fırsatı bulduğunu belirterek, “ Aileyi iyi tanırım. Son derece düzgün, ahlaklı ve Denizli’de siyaset yapması gereken;  mesleğinde, görev aldığı sivil toplum örgütlerinde farkını ve kalitesini kanıtlamış değerli bir arkadaşımdır. Başarılar dilerim” dedi.

DENİZLİ’YE FAYDALI OLACAKTIR

DYP’nin eski il başkanlarından Uğur Saraçoğlu, “Türkiye’nin artık modern ve kendini geliştirmiş insanlara ihtiyacı var. İbrahim Şenel iyi bir ailenin çocuğudur. Kendisini çok iyi yetiştirmiştir. Mesleği icabı Denizli’yi tanımıştır. İş muhitiyle yakın ilişkileri vardır. İbrahim hem halka hem de iş muhitine yakın bir kişidir. Bu nedenle Denizli’ye çok faydalı olacağına eminim” cümleleriyle Şenel’e desteğini açıklarken, ANAP’ın simge isimlerinden Ali Acar, “İbrahim Şenel yakından tanıdığım Denizli’nin yetiştirdiği kıymetli bir evladımız. Milletvekilliği nasip olursa değerli hizmetler vereceğine inanıyorum. Şenel Ailesi’ni de iyi tanıyorum. Babası Rahmetli Fevzi Şenel ile siyaset yaptım. O Demokrat Parti’den (DYP) Meclis Üyesiyken, ben ANAP İl Başkanıydım. Çok kıymetli bir insandı” diye konuştu.

CHP’Lİ ATAMAN AÇIK DESTEK VERDİ

DYP eski İl Başkanlarından Aslan Özsöy, Şenel’i çocukluğundan beri tanıdığını belirterek, “Çok iyi yetiştirdi kendisini. Babasıyla 1973 yılında Adalet Partisi’nde birlikte siyasete başladık, yaşamını yitirene kadar da birlikteydik. Ben siyasete gireceğini düşünüyordum, ama ismi Belediye Başkanlığı için geçiyordu. Milletvekili seçilirse başarılı olacağına inanıyorum. Seçim çalışması için nereye giderse oradan da iyi haberler geliyor. Herkes beğeniyor” diye konuşurken, CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde Denizli Belediye Başkan Adayı olan mimar Hüsamettin Ataman, sosyal medyadan Şenel’e oy vereceğini açıkladı. Ataman, “ İbrahim, bu toprakların çocuğudur. İyi bir mimar, iyi bir iş insanıdır. Kendisini Denizli'de ispatlamıştır. Şimdi sıra Ankara'da, TBMM'dedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na, milletvekili seçiminde İbrahim Şenel'e oy vereceğim. Kendisine desteğim tamdır” açıklamasını yaptı.

İBRAHİM İÇİN ADETA BİR VEFA GÖREVİ

Denizli’ nin eski belediye başkanlarından CHP’ li Ali Marım da Şenel için olumlu cümleler kurdu. Marım, “İbrahim’in babası Fevzi Şenel saygı duyduğum, takdir ettiğim düzgün bir politik isimdi. Belediye Meclisi’nde onunla çok güzel günlerimiz oldu. Meclisteki önerileri, yaklaşımları ve desteği bir belediye başkanı olarak bana her zaman güç vermiştir. En verimli döneminde talihsiz bir kazada kaybettik. İbrahim’in babasının vefatından dolayı yarım kalan siyasi misyonunu sürdürme kararını takdirle karşılıyorum.Siyasi hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün