Denizli Haber - Adım adım Denizli’yi dolaşarak seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, ziyaretlerinde her fırsatta öğrencilere bugüne kadar 8 kez sistemi değiştirilen ve güvenini yitiren eğitim sistemi ile ilgili partisinin izleyeceği ilkeleri anlatıyor. Gençlerin sorunlarını dinleyen onların görüşlerini alan Şenel, eğitim sisteminin daha önce hiç bu kadar keşmekeş, hiç bu kadar bilimden uzak olmadığının altını çiziyor.

WhatsApp Image 2023-04-20 at 08.40.36 (1)
İYİ EĞİTİM HERKESİN HAKKI

Üniversiteden mezun olan gençlerin kendi dallarında iş bulamadığını ve bu nedenle de çareyi yurt dışında aradıklarını dile getiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, öğrenciler ve gençlerle sohbetlerinde iyi eğitimin herkesin hakkı olduğunu dile getirip partisinin bu konudaki 6 maddelik eğitim ilkelerinden bahsediyor. Şenel, partisinin bu konudaki birinci ilkesinin hukukun üstünlüğünü esas alan liyakat, veri tabanlı bir yönetim ile bakanlık ve okul yöneticilerinin seçimi, atama liyakatıyla objektiflik ve hesap verebilirliğin esas alınacağını söyledi.

WhatsApp Image 2023-04-20 at 08.40.36
GELECEĞE UMUTLA BAKAN GENÇLER İSTİYORUZ

Şenel iktidar olduklarında nitelikli eğitim ve fırsat eşitliği için yeterli, planlı ve koordineli bütçe yönetimi, eğitim bütçesi eğitim harcamalarında KDV'nin kaldırılması ve öğrenci destek kartı projesi gibi çalışmalarının olacağını belirtip, “ Bizim mesleki açıdan sürekli gelişen itibarlı ve yüksek motivasyon sahibi öğretmenler, öğretmenlerin atanması, mülakatların kaldırılması, mesleki gelişim, meslek kanunu, öğretmenlere ekonomik destek verilmesi gibi hazırlıklarımız var. Potansiyelini gerçekleştiren, motivasyonu yüksek ve geleceğe umutla bakan öğrenciler istiyoruz. Partimizin eğitim konusundaki planları arasında 1 yıl zorunlu okul öncesi, 5 yıl ilkokul, köy okullarının açılması, LGS'nin kaldırılması, güçlü okul modeli, mesleki eğitim gibi çalışmalar var” dedi.

Katılımcı ve kapsayıcı yüksek öğretim. Özgür ve özerk üniversiteler. Barınma sorunu. Kredi ve burslar konularına da değinen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, gençlerin geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak adına elinden geleni yapacağını söyledi ve toplumun sürekli gelişimini destekleyen, hayat boyu öğrenme, kredilendirme ve sertifikalandırma sistemini hayata sokacaklarını anlattı.

Editör: Tahir Aygün