Denizli Haber - Seçim kampanyasını Denizli’nin geneline yayan, ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşan, sanayi sitelerinde, pazarda esnafın, tarlada çiftçinin, fabrikalarda işçinin derdini dinleyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, işi olanın da olmayanın da, ortak derdinin geçim sıkıntını olduğunu söyledi. Ülkede yaşanan ekonomik zorlukların, sanal gündemlerle üzerinin kapatılmaya çalışıldığını ancak bu sorunun ülkeyi adeta esir aldığını belirten Şenel, “Kiminle konuşsak, önce geçim sıkıntısından dert yanıyor” dedi.

TEK GÜNDEM EKONOMİK KRİZ
“Esnaf sattığını aynı fiyattan yerine koyamamaktan, çiftçi mazot ve gübre fiyatlarından, işçi ve emekli aldığı maaşla bir ayı geçirememekten dertli” diyen Şenel, hemen hemen her kesimden konuştukları insanların ortak konusunun geçim sıkıntısı olduğunu dile getirdi. “Ülkemizin tek gündemi bu” diyen Şenel, “ Kahvehanelerde, parklarda, iş yerlerinde, dost sohbetlerin de bile ekonomik şartlardaki zorlukların konuşulduğuna şahit oluyoruz. Ne kadar acı. Neredeyse borcu olmayan kimse kalmamış ve bu artık normalleşmeye başlamış” diye konuştu.

KRİZ EN FAZLA GENÇLERİ VURMUŞ
Yapılan bir değerlendirmede ekonomik krizden her yaş grubun, ancak özellikle 18-24 ve 25-34 yaş grubunda bulunanların daha fazla etkilendiğinin görüldüğünü dile getiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, “Mevcut iktidar 21 yıllık geçmişleri için çok başarılı işler yaptıklarını dile getirseler de, geçim derdine düşmüş insanlarımız aynı fikirde değiller. İlçelerimizdeki gençlerimiz işsizlik ya da sigortalı iş bulamamaktan dolayı şehirlere gidiyorlar. İlçelerimiz ve köylerimizin yaş ortalaması yükselmiş. İyi Parti iktidarında 18-24 yaş grubundaki işsiz gençlere ve evdeki kadınlara koşulsuz 2 bin 500 lira maaş bağlanacak” dedi.

Editör: Tahir Aygün