Denizli Haber - ‘HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını araladı. Bu yıl 11 holde, 200 bin metrekarelik alanda 850’ye yakın katılımcıyla düzenlenen fuara, Denizli’den de 95 firma katılım sağladı. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı da fuarda Denizlili firmaları ziyaret etti ve tek tek stantları gezdi.

Denizli’nin tekstil anlamında Türkiye’nin öncüsü olduğunu ifade eden Arpacı, “ Denizli’nin üç T’si var dedik. Onun bir tanesi de tekstil. Tekstilcinin de iki tane bayramı var. Biri Hometex diğeri de Almanya’daki Heimtextil… Bu yıl gerçekleştirilen fuara ilgi fazlasıyla büyük, stantlarda dolu görünüyor. Geçen seneye oranla nitelikli bir kalabalık olduğunu da söylemek gerekir. Bu dönemde iş yapabilmek tabi ki kolay değil. Ekonomik sıkıntılar had safhada, bizler ihracat yapmakta zorlandığımız bir dönemdeyiz. Dolar ve Euro bazındaki maliyetler çok arttı. Aynı şekilde enflasyonda çok yüksek… Bunları buraya bilerek geldik ve nasip dedik. Geleceğe dair umut beslemek istiyoruz. Umarım Hometex Fuarı Denizli açısından iyi olur” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-05-18 at 17.45.36

“İŞLEMEYEN BİR EKONOMİ MODELİ VAR”

Türkiye’nin ekonomi modeli açısından dünyanın tersine gittiğini ifade eden Arpacı, “ Türkiye’nin şartlarındaki belirsizliğinde devam ettiğiniz görüyoruz.  Bunu sadece seçimle alakalandırmıyoruz. İşlemeyen bir ekonomi modeli var. Ekonomistlerde eleştiriyor. Dünyanın tersine giden bir sistem var. Açıkçası ekonomik bir felaketin eşiğindeyiz. Denizli sanayicisi çalışır, ihracat yapar ve dış ticaret açığına katkı sağlar. Ancak mevcut hükümet böyle düşünmedi. Bundan sonra ne düşündüğüne dair de veri yok. Biz Millet İttifakı olarak yola çıktığımızda ekonomi kurmaylarını belirledik. Kimler nerede ve nasıl çalışma yapacak açıkladık. Pırıl pırıl bilim adamları ekonomi yönetiminde yer alacaklar. Eylem planımızı ve söylemleri de açıkça belli ettik ve ekonomiyi düzelteceğimizi söyledik” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-18 at 17.45.37 (2)

“ÜLKEMİZİN YÜZDE 50’SİNDEN FAZLASI DEĞİŞİM DEDİ”

Arpacı 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. Turuna ilişkinde açıklamalarda bulundu ve şu sözleri söyledi;

“İnşallah 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Turunda Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olduğunda yanlış ve tersine giden ekonomiyi düzeltecek adımlar atacağız. Demokrasinin temeli sandıktır. 1.5 milyon geçersiz, 8 milyondan fazla da sandığa gitmeyen vatandaşımız var. Vatandaşlarımızdan ricamız hem oylarını geçerli şekilde atmaları ve sandığı gelip fikirlerini beyan etmelerini istiyoruz. Ülkemizin yüzde 50’sinden fazlası değişim dedi. 28 Mayıs’tan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkünde göreceğimize inanıyorum”

WhatsApp Image 2023-05-18 at 17.45.37 (1)

Editör: Tahir Aygün