Denizli Haber - Serinhisar’da Serinhisar Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk büstüne yapılan saldırı, ilçede büyük tepkiyle karşılandı. Saldırganın yakalanmasının ardından, CHP Serinhisar İlçe Başkanı Ramazan Ekiz, meydandaki Atatürk anıtı önünde partililerle birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Whatsapp Image 2024 06 12 At 17.41.11

Ekiz, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Serinhisar Anadolu Lisesi önünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstüne yapılan çirkin saldırıyı derin bir üzüntü ve öfkeyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu menfur saldırı, sadece bir şahsa veya bir simgeye değil, ulusal değerlerimize, Cumhuriyetimizin temellerine ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırıdır” dedi.

Whatsapp Image 2024 06 12 At 17.41.13

UNESCO’nun 1981 yılını Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olarak ilan ettiğini ve Atatürk’ü “uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü” olarak tanımladığını hatırlatan Ekiz, “Ayrım gözetmeksizin, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimiz hepimizin ortak mirası ve gurur kaynağıdır. Bu değerlere yapılan her türlü saldırı, doğrudan milletimizin varlığına ve geleceğine yönelik bir tehdit olarak kabul edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Ekiz, Atatürk’ün ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için büyük fedakârlıklar yaptığını ve çağdaş, bağımsız bir devlet bıraktığını vurgulayarak, “O'nun manevi mirasına yapılan saygısızlık, toplumumuzun her kesimi tarafından en güçlü şekilde kınanmalıdır. Bu tür çirkin saldırılar karşısında, yasalarımızın öngördüğü en ağır cezaların uygulanmasını ve suçluların adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz. Adaletin tecelli etmesi, benzer provokatif eylemlerin tekrarını önlemek adına büyük bir önem taşımaktadır” dedi.

Son olarak Ekiz, milletimizi bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmaya ve sağduyulu davranmaya davet ederek, “Bu tür hain saldırılar, milletimizin birliğini ve beraberliğini bozamayacaktır. Türk milleti olarak, tarihimizden ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerinden aldığımız güçle, daha da kenetleneceğiz. Serinhisar Anadolu Lisesi önünde gerçekleşen bu çirkin saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Tahir Aygün