Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Başkan Yardımcısı AK Parti Belediye Meclis üyesi Veli Tokdemir ile birlikte ilk olarak EGS Park Fuar alanını ziyaret ederek Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarını gezdi. Fuarda Başkan Şevik’i 4M Fuarcılık Yetkilisi Kemal Alkan eşlik etti.  Fuara katılan firmaları tek tek ziyaret eden Başkan Şevik, fuarın Denizli ve sektör temsilcilerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Buldan’a çocuk doktoru ataması yapıldı Buldan’a çocuk doktoru ataması yapıldı

Başkan Şevik, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan Minyatür Dokuma Tezgahları sergisini ziyaret etti. El sanatları ustası, Babadağlı Abdullah Yurtsever’in el yapımı minyatür tezgahların sergilendiği büyük bir beğeni ile gezen Başkan Şevik, “Buldan geleneksel el dokumasının günümüzde tek temsilcisi Buldan.  Eski Cezaevi’i restore ederek dokuma müzesi olarak misafirlerimizin hizmetine sunduk. BELKÜM’de geleneksel el dokumacılığın dünü ve bugünü sergileniyor. Müzemizi minyatür el tezgahlarıyla genişletmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başkan Şevik, Denizli ziyaretleri kapsamında Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen “ Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması” ödül törenine katıldı.  Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde finale kalan 14 yarışmacıyı tebrik eden Başkan Şevik, “14 finaliste benim gözümde birincidir. Hepsini tebrik ediyorum. Denizli’de dokuma gelince Buldan, Babadağ ve Kızılcabölük gelir. Kumaşın da ana unsuru moda, tasarım. Dolayısıyla DESIGN 2023 çok manalı olmuş. Kumaşı yön vermek, O nedenle yarışmayı düzenleyenleri ve iştirak edenleri kutluyorum.  Buldan Meslek Yüksek Okulu’nda Moda Tasarım Bölümü var. Ben çok önemsiyorum. Neden Buldan, Denizli ve bu bölge modanın da başkenti olmasın. Tekstilin nasıl başkenti isek Biliyorsunuz  Tripolis’te 2 bin yıllık öncesine ait tekstil kalıntıları bulundu. dolayısıyla moda tasarımın üretimden ziyade daha Buldan’ımıza, bölgemize değer katacağına inanıyorum. Böyle bir etkinliği düzenleyen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve ekibine ile tüm yarışmacıları kutluyorum” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün