Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  işletmesini Tanser Saraç’ın üstlendiği 4U Meyve-Sebze Kurutma Tesisini ziyaret etti.  Başkan Şevik’e AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP Parti İlçe Başkanı Fevzi Mercan ile Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir eşlik etti. Bölgede yetişen meyve sebzeleri kurutularak raf ömrünün uzatılması, ürünlerin katma değerinin arttırılarak daha yüksek maddi kazanç elde edilmesine imkân sağlayan tesis hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Şevik, çalışanlarla sohbet etti. 

Yenicekent Mahallesi’nde BULDAŞ’a ait 762 metrekarelik atıl durumdaki tekstil atölyesini 2021 yılında Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile 4U Seracılık ve Tarım Şirketi yetkilileri arasında imzalanan protokolle işletmeye açılmıştı. Tesiste bugün günde 6 ton yaş meyve ve sebze işlenerek, dünyanın dört bir tarafına ihraç ediliyor olmasının kendilerini sevindirdiği belirten Başkan Şevik, “Geçmişi 5500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik Kentine ev sahipliği yapan Yenicekent, turizm ve yetiştirdiği turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümü ile de tanınıyor.  Oysa Buldan,   verimli toprakları, başat ürünler ile bir tarım kentidir. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde tarıma destek verdik.  Belediye şirketimize ait atıl durumdaki tekstil atölyesini 4U şirketine kiralayarak, ilçemize yeni bir tesis kazandırmış olduk. Burası yalnızca Buldan’ın değil bölge tarımının da gelişmesine ve alternatif ürünlerin yetiştirilmesine öncülük edecektir. Burada bugün,   Buldan’ın yayla çileğinden, Honaz’ın cennet hurmasına, Çivril’in elmasından Finike’nin portakalına, kividen ayvaya, karnabahardan brokoliye kadar  çok sayıda  meyve ve sebze işlenerek ihraç edilmektedir” dedi.  

4U şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tanser Saraç ise tesisin günlük 16 ton yaş meyve sebze işleme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayarak, “ Kapasitemizi her yıl artırıyoruz.  İki vardiya halinde çalışan 26 işçimiz var. Bunu 36’ya çıkararak üç vardiya olarak çalışmak istiyoruz.  Bunun için eleman alımına gittik ancak işçi bulmakta sıkıntı çekiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra meyve ve sebze kurutma tesisini gezen Başkan Şevik ve beraberindekiler çalışanlara, çeşitli hediyeler takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Tahir Aygün