Denizli Haber - Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kırsal mahallelerdeki atıl durumdaki ilkokul binalarının sosyal tesis ve aşevi olarak yeniden vatandaşların hizmetine sunmak için başlattığı çalışmalar,  Hasanbeyler Mahallesi Körtepe İlkokulunda devam ediyor.  Çatı tadilatı tamamlanan Körtepe Mevkii’ndeki ilkokul binası aşevi olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Başkan Şevik, okul bahçesine de  sosyal tesis yapılacağını belirtti. Başkan Şevik, “Bozalan, Mahmutlu, Beyler, Kaşıkçı, Kadıköy ve Karakröy mahalleleri ile Hasanbeyler Mahallesi Körtepe mevkiindeki atıl durumdaki okul binalarının tadilatını gerçekleştirdik. Buraları vatandaşlarımızın mevlit, sünnet ve düğün yemeklerini yapabilecekleri aşevi olarak değerlendirilecek. Okul bahçelerine ise, çok amaçlı sosyal tesisler yapıyoruz.  Vatandaşlarımız düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yarı kapalı sosyal tesislerde yapacak misafirlerini burada ağırlayabilecek. Bu çalışmalarımızdan biri de Hasanbeyler Mahallesi Körtepe İlkokul’unda devam ediyor. Burada da okul binasının çatısını onardık. Bahçesinde teraslama ve istinat duvarı çalışması ile çevre düzenlemesi devam eden alanda sosyal tesis inşa edeceğiz” dedi.

SOSYAL TESİS, HALI SAHA VE ÇOCUK OYUN ALANI

Başkan Şevik ve beraberindekiler daha sonra Hasanbeyler Mahallesi’nde yapılacak olan 2.sosyal tesis alanında incelemelerde bulundu.  Muhtar Kadir Gür’ün eşlik ettiği incelemelerde sosyal tesis alanı için yer tespiti yapıldı.  Hasanbeyler Mahallesi’ne yapılacak olan 2. Sosyal tesisin, mahallenin  merkezi sayılabilecek geniş bir alanda  yapılacağını söyleyen Başkan Şevik, aynı alan içerisinde halı saha ve çocuk oyun alanının da bulunacağını açıkladı. Başkan Şevik,“Hasanbeyler Mahallemize, biri Körtepe Mevkii’nde, diğeri ise mahallenin merkezi sayılabilecek alanda olmak üzere iki adet sosyal tesis yapıyoruz. Aynı zamanda halı saha ve çocuk oyun alanı ile fitness guruplarının da olacağı yaşam alanını mahallemize kazandıracağız” diye konuştu.

GÜLALAN SOSYAL TESİS ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Gülalan Mahallesi’nde inşaatı devam eden sosyal tesiste incelemelerde bulunan Başkan Şevik’e Muhtar Süleyman Girgin eşlik etti.  Sosyal tesis yapılacak alanda düzenleme ve istinat duvarı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Şevik,  tespit ettiği sorun ve eksikliklerin giderilmesiyle ilgili birim amirlerine talimat verdi.

Editör: Tahir Aygün