Bu yıl 100.kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, vefatının 85’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin iftiharı olmakla birlikte ortak değeri, ortak iradesi, ortak seslenişi de olduğunu vurguladı.

Atatürk'ün vefatının ardından geçen 85 yıllık zaman diliminde, Türk milletinin ona duyduğu hürmet ve bağlılığın hiç azalmadığına dikkati çeken Başkan Şevik mesajında,

"Eserlerine ve mücadele ahlakına yönelik muhabbet ve sadakat hiç aşınmamıştır. Çünkü aziz Atatürk Türkiye'nin ortak kıvancı, Türk milletinin ortak değeri olarak sivrilmiştir. Her fani ölümü tadacak, her naçiz vücut günü saati geldiğinde toprakla buluşacaktır. Nitekim hayatın ve manevi nizamın şaşmaz gerçeği budur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu idrak ve ifade edip Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar kalacağına vurgu yapmış, ömrünü Türk milletinin istiklal ve istikbaline inançla adamıştır.

Naçiz vücudu toprak olsa da 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar yaşayacak, sonsuza kadar var olacaktır. İlkeleriyle, ülküleriyle, ülke sevgisiyle sembolleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85'nci yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum. ruhu şad, mekanı da cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Tam 125 yıllık! Gözü gibi bakıyor Tam 125 yıllık! Gözü gibi bakıyor

Editör: Tahir Aygün