Denizli Haber -  Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında,  “Bir yanda Mübarek Ramazan ayının bitimiyle hüzünlenip manen burukluk yaşıyorken, diğer yanda bayram günlerine vasıl olmanın huzuruyla, hususuyla, umuduyla ve sevinciyle yüreklerimiz çarpmaktadır. Bayram, kırgın gönülleri buluşturan kardeşlik havzası, dargın ve küskün bedenleri kavuşturan barış vahasıdır.  Bayram milli ve manevi kucaklaşmanın müstesna bir müjdesidir" dedi.

Şevik mesajında, "Bayramlar Türk-İslam ahlakının yaşanıp yaşatıldığı manevi ve kültürel bir varlık alanı, ortak hatıra ve hedeflerimizin nefes aldığı buluşma ve kavuşma sahasıdır. Ne var ki Türkiye'nin bekası sağlama alınmadıkça, İslam dünyası huzur ve istikrara kavuşturulmadıkça sevinçlerimizin bir yanı buruk, umut ve hayallerimizin bir tarafı buhranlıdır. Türk-İslam coğrafyasını mesken tutmuş kanlı hesaplaşmalar bayramlarımızı gölgelemektedir. Neyse ki;  Toplumsal zeminde kök tutmuş Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekası, Türk milletinin güvenlik ve selameti için,  İslam dünyasının huzuru ve istikrarı için  ümit  olmuştur.  Bunu başarmaya da kararlıdır, azimlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Şehit ailelerinin, Buldanlı himşehrilerimin ve  Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Tahir Aygün