MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, Sandıkta görev yapacakları uyardı. Bahtiyar, "Daha önce defalarca sandık kurulu başkanlığı yaptım. Bu konuda tüm arkadaşlarımızın dikkatli konuya hassas ve bilgili olmaları gerekmektedir. Eğer bir sahtekârlık varsa önleyecek olan mutlaka bizleriz" dedi.

7 Haziran Genel Seçimlerin Türkiye geleceği için hayati önem taşıdığı bahseden Bahtiyar, sandık görevlilerine 7 Haziran seçimlerinin önemini anlattı. Sandık görevlilerinin yapacağı görevin çok önemli olduğunun altını çizen Bahtiyar, Sandıkta görevli kişilerin yapılması gerekenleri şu sözlerle sıraladı:

"1- 6 Haziran Cumartesi günü mutlaka sandık yerlerini hazırlamaya mutlaka gidelim. Sandık kurulu başkanımızla tanışalım.

 2- Başkana torbayı herkesin gözü önünde açmasını söyleyelim...daha önceden torba açılmaması konusunda uyarımızı yapalım.
3-Pazar sabahı saat 07.00 de görev yerimize gelelim.

4-oy verme işlemine başlamadan önce tüm oy zarfları ve oy pusulaları sayılır ve sandık kurulu mührüyle mühürlenir,  tutanağa geçirilir, sabah yapacağımız ilk iş tutanak defterimize oy pusulalarının sağ üst yada sol üst köşeye sandık kurulu mührünün basılacağının kararını aldıralım (bunu oybirliği ile yapalım.yani sağ üst köşe deyip mühürleyen arkadaşın mührü hep sağ üst köşeyi mühürlemesini sağlayalım, sol üst köşe kararı aldıysak sol üst köşeyi mühürlemesini sağlayalım) ya bunun harici çıkan oy pusulalarının geçersiz sayılacağını belirten yazıyı yazıp tutanağı hep birlikte imzalayalım, oy sayımına geçildiğinde önce mührü kontrol edelim, ortada yada aldığımız karar harici mühürlü oy pusulalarını işleme koymayalım...sağ alt köşe sol alt köşede olabilir, bu oy pusulalarında seçim kurulunun mühürü de olacaktır buna göre hareket edilmesi uygundur.
5-nüfus kontrolünü ve imza işini mümkünse olabilirliği varsa biz yapalım…doğru yapalım.
6-Seçim bittiğinde seçim sonuçları tutanaklarını 8-10 adet dolduralım ve isteyen her partiye verilmesini sağlayalım.
7- Dikkat torba teslimi ve en önemlisi. Torba teslimine biz istenmesek bile mutlaka kendi imkanlarımızla gidelim…en çok sahtekarlık yapılabileceği yer burası. örneğin YSK ya teslim etmeye hiç bir sandık görevlisi gitmedi diyelim. vatandaş alır torbayı 3 saat uğraşır oy pusulalarını değişirler tutanakları buna göre düzenlerler ve 5 saat sonra teslim ederler itiraz olmadıkça oylar geçerli sayılır.
8-Diyelim ki torbamızı teslim ettik eve geldik ilk işimiz mhporg.tr'ye girerek orada sandığımızın seçim kuruluna teslimden sonra doğru girilip sonuçların tutanaklarda olduğu gibi mi bakalım. Eğer doğru girilmemiş ise yanlışlık varsa hemen ilçe başkanlığını arayıp durumu bildirelim çünkü seçim kurullarında her partinin görevlisi bulunmaktadır ve onlar sonuca itiraz etmekle yükümlüdürler ve seçim kurulu başkanı itiraza bakmak zorundadır.
9- Oy kullanacak olanlar mutlaka oy pusulasını kontrol etsinler üzeri çizik özellikle arkasına bakın, şüphelendiklerinin arka yüzüne tükenmez kalemle çizik atabilirler, yırtıksa değiştirsinler. katlarken içe doğru değil dışa doğru katlayalım ki evet mührü karşıya geçmesin. Bazen geçersiz oy sayılabiliyor.
10- Seçim esnasında itirazımız var ise mutlaka sandık tutanak defterine yazdıralım yazalım. Şikayetler tutanağa geçmezse YSK delil olarak kabul etmiyor. Bu bir vatandaşlık görevimizdir ihmal etmeyelim 

Editör: TE Bilişim