Denizli Haber - Aile destek yardımı alanlara bayram ikramiyesi var mı, sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi kimlere verilecek sorusunun yanıtı sorgulanıyor. Emeklilerin dışında evde bakım maaşı, aile destek yardımı alanların Ramazan Bayramı ikramiyesi alıp almayacağı merak konusu oldu. Ramazan Bayramı'ndan önce yapılacak ikramiye ödemelerinin tarihleri arama motorları aracılığıyla sorgulanıyor. Bayram ikramiyeleri 2 bin liraya çıkarılmasını düzenleyen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Peki, bayram ikramiyesi kimler alacak? Evde bakım maaşı, aile destek yardımı alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? Sosyal yardım parası alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

Ramazan Bayramı ikramiye ödemeleri sabırsızlıkla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ramazan Bayramı Emekli Bayram İkramiyelerinin zamlı olarak bayramdan önce hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. Peki, aile destek ödemesi alanlar bayram ikramiyesi alacak mı, bayram ikramiyesi kimler alacak ve zamlı emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Aile destek ödemesi (sosyal yardım) alanlara bayram ikramiyesi var mı? İşte aile destek ödemeleri bayram ikramiyesi hakkındaki sorgulamalar…

AİLE DESTEK ÖDEMESİ ALANLAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI, BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Dul ve yetim aylığı alanlar, iş göremezlik geliri alanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Birden fazla emekli aylığı alanlara tek ikramiye ödenecek. Dul ve yetim aylığı alanlara ise Örneğin, eşinin vefatı nedeniyle yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana yeni yılda 1000 TL ödeme yapılacak.

SOSYAL YARDIM PARASI ALANLAR BAYRAM İKRAMİYESİNİ NE ZAMAN ALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılı Ramazan Bayramı Emekli Bayram İkramiyelerinin zamlı olarak bayramdan önce 14-19 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu.

SSK emeklileri 14-16 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri 17-18 Nisan tarihlerinde, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 19 Nisan tarihlerinde bayram ikramiyelerini alabilecekler.

SSK kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

- Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanların 14/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 21, 22, 23 olanların 15/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 24, 25, 26 olanların 16/04/2023 tarihinde,

BAĞKUR kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

-Ödeme günü 25 ve 26 olanların 17/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 27 ve 28 olanların 18/04/2023 tarihinde,

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19/4/2023 tarihinde ödenecektir.

Editör: Tahir Aygün