Denizli Haber - Okul Yemeği Koalisyonu temsilcileri, siyasi partilerden ve milletvekillerinden beklentilerini ve taleplerini içeren dosyalarını sundu. Ziyaretin ardından Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret eden Karaca, okullarda bir öğün ücretsiz beslenmenin zaruri olduğunu vurguladı.

"BESLENMEDEN TASARRUF OLMAZ"

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Derin çocuk yoksulluğu! Okullarda kronikleşen açlık! Artık yıl boyu süren bir oruç hali!" ifadelerini kullandı. Çocukların beslenmesinden tasarruf olmayacağını belirten Karaca, "Yoksulluk insan hakları ihlalidir. Beslenmeden tasarruf olmaz," dedi.

"8-9 AY SÜREN ORUÇ HALİ"

Okullarda her kademede bir öğün yemek ihtiyacının konuşulduğu görüşmede, çocukların beslenme alışkanlıklarının değiştiği, birçok çocuğun yemek getiremediği belirtildi. Karaca, "Çocuklara soruyorum. Yemeğini yedin mi? Tokum diyor. Soruyorum yedin mi? Hocam yok biz buna alıştık diyor," diyerek çocukların içinde bulunduğu durumu anlattı.

"SOMUT ADIM ATILACAK MI?"

İYİ Parti’de Semerci dönemi İYİ Parti’de Semerci dönemi

Okul Yemeği Koalisyonu temsilcileri, "Ücretsiz okul yemeği, salgın sonrasında her geçen gün artan yoksulluk ve deprem felaketiyle birlikte ülkemizin en temel, en acil gündemlerinden biri haline gelmiştir. Verilen sözler tutulmamıştır," ifadeleriyle durumu özetledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2023-2028)" belgesinde de okul çağındaki çocuklara ücretsiz gıda desteği yapılacağına dair bir ifade yer almadığı vurgulandı.

Editör: Tahir Aygün