Denizli Haber - TKDK’ın 13. Çağrı ilanı ile ilgili bilgilendirme amaçlı Buldan’ı ziyaret ede Denizli Koordinatörü Bilal Taş Tepe, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile makamında bir araya geldi.  Taştepe, Yenicekent Meclis Üyesi Veli Tokdemir,  Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol,  Bilgi İşlem Müdürü Murat Ural’ın da hazır bulunduğu ziyarette 13. Çağrı ilanı ile ilgili bilgi verdi.  Taştepe,  ilan kapsamında süt üreten, et üreten tarımsal işletmeler ve süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörlerindeki başvuruların kabul edileceğini açıkladı.

Kırsal alan şartı aranmaksızın hayvancılık ve işleme tesisleri sektörlerindeki yatırımlar için yüzde 50 ile yüzde 80 oranında hibe desteği sağlanacağını aktaran Taştepe,  yalnızca makine-ekipman hizmet ve görünürlük alımlarının destekleneceğini kaydeden Taştepe, öz tüketime için yenilenebilir enerji yatırımları ile soğutuculu araç alımlarına da destek verileceğini kaydetti.  

Hibe destek programlarından yararlanmak isteyenlerin TKDK’nın  resmi internet sitesi www.tkdk.gov.tr adresinden veya 444 8 535 numaralı telefonda  13. Çağrı ilanı ile ilgili detaylı bilgi alabileceklerini söyleyen Taştepe,  16 Ağustos 2023 tarihinde çıkılan  13. Başvuru Çağrı İlanı ile ilgili  son proje teslim tarihinin 12 Ekim 2023 olarak açıklandığını dikkat çekti.

 Buldanlıların bu destekleri kaçırmaması için çağrıda bulunan Başkan Şevik ise, “TKDK’nın kırsal kalkınmayı destekleyen çok güzel hibeleri mevcut. İlçemizin tarım ve hayvancılık alanında da gelişmesi için mutlaka bu desteklerden yararlanılmalıdır” dedi.

Başkan Şevik,  “Dünyayı sarsan Salgınla”, “Dokumanın Başkenti Buldan” ve “ İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi Dr. Behçet Uz” adlı kitaplarını imzaladı, Taştepe’ye verdiği bilgilerden ve ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Tahir Aygün