Denizli Haber - YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorusu gündemde adaylar tarafından sıkça araştırılır oldu. 2023 YKS ek tercihleri ÖSYM tarafından 12 Eylül 2023 tarihinde başladı. Son gün 17 Eylül 2023 saat 23:59 olarak açıklandı. Gözler şimdi ek tercih sonuçlarında. İşte detaylar...

YKS 2023 EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuç tarihi ÖSYM tarafından ilan edilmedi. Ancak sonuçların 17 Eylül'den sonra yaklaşık 7 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıt tarihlerinin de önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, 2023 YKS ek yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek.

Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Editör: Tahir Aygün